Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Svētā Dominika ordenim - 800
23.12.2016 pl. 12:33
Ceturtdien, 22. decembrī, Liepājas sv. Dominika baznīcā notika svinīga Svētā Mise, kuru celebrēja V. E. Kurzemes bīskaps Viktors Stulpins par godu Sv. Dominika ordeņa dzimšanas dienai. Šai datumā pirms 800 gadiem pāvests Honorijs III oficiāli apstiprināja sv. Dominika ordeņa dibināšanu.

Šo apstiprinājuma bullu Religiozam Vitam parakstīja gan pats pāvests, gan 18 kardināli, un svētā Dominika ordenis kļuva par oficiālu Baznīcas institūciju.

Uzrunājot draudzi, bīskaps Viktors sprediķī sacīja, ka Dieva aicinājums vienmēr ir liels noslēpums. Arī Marija sadzirdēja aicinājumu, tam atbildēja, kaut ne visu saprata, un dzīvoja šajā Noslēpumā un slavēja Kungu. Bīskaps arī aicināja lūgties par jaunu dedzību brāļiem.

Pēc Sv. Mises brāļi dominikāņi aicināja visus klātesošos – bīskapu, dominikāņu māsas, lajus un draugus – uz nelielu svētku cienastu.

Atgādinām, ka Sv. Dominika ordeņa jubilejas gads vēl turpinās un noslēgsies nākamā gada 21. janvārī – šajā datumā 1217. gadā pāvests piešķīra ordenim Brāļu Sprediķotāju ordeņa nosaukumu.

Kristīne Locika