Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests "negaidīti" piesakās televīzijas kanāla "RAI" tiešraidē (video)
27.12.2016 pl. 15:55
Ceturtdien, 22. decembrī, itāliešu valsts televīzijas „RAI1” rīta raidījuma laikā „negaidīti” pa telefonu piezvanīja pāvests Francisks un teica: „Hallo? Es esmu Francisks.”

Baznīcas galva tika pieslēgts tiešraidei un apsveica rīta raidījuma „Unomattina” veidotājus raidījuma pastāvēšanas 30 gadu jubilejā.

Pāvests apsveica „visus līdzstrādniekus, moderatorus, žurnālistus, direktorus un tehniskos darbiniekus” un uzslavēja raidījumu.

Moderatori acīm redzami priecājās un apsveica pāvestu 80. dzimšanas dienā, kuru viņš svinēja 17. decembrī. Viņi Franciskam lūdza novēlēt priecīgus Ziemassvētkus „visiem skatītājiem, kuru vidū ir arī daudzi veci un slimi cilvēki”.

„Jā, es jums visiem novēlu kristīgus Ziemassvētkus, kādi bija pirmie, kad Dievs vēlējās pasaules vērtības apgriezt kājām gaisā un padarīja Sevi mazu kūtiņā kopā ar mazajiem, nabagiem un atstumtajiem. Mazums, niecīgums: šajā pasaulē, kurā tik ļoti tiek pielūgts naudas dievs, lai Ziemassvētki mums palīdz lūkoties uz šo Dievu, kas ir izmainījis pasaulīgās vērtības.

Tad Francisks visiem, darbiniekiem un skatītājiem, novēlēja priecīgus Ziemassvētkus: „Novēlu jums svētīgus un priecīgus, ļoti priecīgus Ziemassvētkus. Apskauju visus.”

Moderators Franko Di Mare vēlāk stāstīja, cik aizkustināts viņš bijis: „Es domāju, ka neizturēšu, cik uztraucies es biju.” Viņš ar kolēģi Frančesku Fialdini kādā brīdī „kā bērni” sadevušies rokās. „Direktors mums pirms tiešraides teica, ka kaut kas tāds varētu notikt. Bet tad mums tas likās pavisam neticami.”

Tā nebija pirmā reize, kad pāvests piesakās „RAI” tiešraidē. 1998. gadā tas bija pāvests Jānis Pāvils II, kas piezvanīja uz vakara programmu, kas bija veltīta viņa pontifikāta 20. gadadienai.

Pāvests personīgi pret televīziju izturas gluži citādi: argentīniešu dienas laikrakstam „La Voz del Pueblo” (Tautas Balss) 2015. gada 25. maijā sniegtajā intervijā viņš teicis, ka televīziju pārtraucis skatīties 1990. gadā. Tas bijis solījums, kuru viņš 1990. gada 15. jūlija naktī devis Karmela Dievmātei.

Katholisches.info
Tulk.: S.Veita


Skatīties YouTube