Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Vecumnieku cietuma teritoriju turpmāk apsaimniekos "Kalna svētību kopiena"
11.01.2017 pl. 21:03

Biedrība "Kalna svētību kopiena", kuras mērķa realizācijas centrs atrodas Bruknas muižā, Bauskas novadā, turpmāk apsaimniekos bijušo Vecumnieku cietuma teritoriju, lēmuši Vecumnieku novada domes deputāti, raksta portāls "Delfi". Biedrības mērķis tur ir izveidot dzīves prasmju vietu.

Kā iepriekš informēja Ieslodzījumu vietu pārvalde, no 1. janvāra slēgts Vecumnieku cietums, jo pēdējo gadu laikā ir samazinājes kopējais ieslodzīto skaits. Dažādas infrastruktūras būves, dzīvokļi, pastaigu laukums, kā arī vairāki zemesgabali, kas atrodas cietuma teritorijā, pašvaldība ir nodevusi biedrībai bezatlīdzības lietošanā uz desmit gadiem.

"Kalna svētību kopiena" grib izveidot dzīves prasmju vietu, kur cilvēki apgūtu sev nepieciešamās dzīves prasmes, dzīvojot patstāvīgā, pašregulējošā kopienā, savstarpēji cits citu atbalstot, daloties un mācoties.

Biedrība plāno sniegt sociālo palīdzību maznodrošinātām ģimenēm un sociāli mazaizsargātām personām, nodrošinās dzīvokļos komunālos pakalpojumus, tāpat gādās arī par visas teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību. Paredzēts, ka īpašumā atradīsies arī bibliotēka un tiks veikta saimnieciskā darbība, sekmējot bezdarba samazināšanu.

Foto: Bruknaskopiena.lv