Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts pārceļas uz jaunām telpām
26.01.2017 pl. 14:41
2016. gada augustā Bīskapu konference pieņēma lēmumu, ka Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu institūts turpmāk atradīsies līdzās Rīgas Teoloģijas institūtam un Rīgas Garīgajam semināram Katoļu ielā 16.

Tā būs laba iespēja ciešākai akadēmiskai sadarbībai starp abu Laterāna Pontifikālās universitātes institūtu docētājiem un studentiem, veidojot pilnīgāku katoliskās izglītības vidi Latvijā.

Piektdien, 27. janvārī plkst. 16.30 notiks pēdējā RARZI Svētā Mise sv. Marijas Magdalēnas baznīcā, ko svinēs draudzes prāvests pr. Andris Kravalis. Institūts vēlas pateikties sv. Jēkaba draudzei par skaistajām mājām Vecrīgas sirdī - vēsturiskajās telpās Pils ielā 2 un sv. Marijas Magdalēnas draudzei par deviņu gadu garumā ilgušo sadarbību.

Jauno semestri uzsāksim 3. februārī jaunajās mājās ar Svēto Misi sv. Franciska baznīcā plkst. 16.30., ko vadīs V.E. arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs. Pēc Svētās Mises tiks izsniegtas mūžizglītības studentu apliecības un sveikti jaunie maģistratūras programmas studenti.

Institūta pārcelšanās norisināsies trijos posmos. Otrā semestra sākumā būs sagatavotas sešas auditorijas, datorklase, bibliotēka, studentu un docētāju atpūtas telpa. Marta sākumā uz jauno vietu pilnībā pārcelsies arī Institūta administrācija, tiks iekārtotas divas docētāju telpas, kurās docētāji varēs konsultēt studentus, tiks pabeigta arī lasītava līdzās bibliotēkai. Savukārt vasaras brīvlaikā tiks veikti remonta darbi kāpņu telpās un gaiteņos.

Jaunās vietas labiekārtošana vēl prasīs kādu laiku. Būsim pateicīgi par jebkuru palīdzību un atbalstu no studentu, docētāju, absolventu un institūta atbalstītāju puses. Tāpat atvainojamies par neērtībām, kas varētu rasties pārcelšanās posmā. Vislielāko darbu prasīs bibliotēkas pārcelšana un iekārtošana. Tāpēc varētu būt neliels laika posms, kurā bibliotēkā grāmatas nebūs pieejamas.

Sirsnīgi pateicamies Rīgas Teoloģijas institūta un Garīgā semināra vadībai, docētājiem un studentiem par pacietību un izpratni pēdējo mēnešu laikā, kad auditorijās norisinājās remonta darbi.

Mēs ar prieku un cerību raugāmies uz tālāko sadarbību gan ar Rīgas Teoloģijas institūtu un Garīgo semināru, gan ar sv. Franciska draudzi.

Patiesā cieņā,
Žanete Narkēviča
RARZI direktore