Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Būt tuvāk cilvēkiem, kuriem draud izjukt laulība
25.02.2017 pl. 17:56
“Gadījumos, kad draud izjukt laulība, ir nepieciešama cilvēkiem tuvākas Baznīcas klātbūtne,” apgalvo Itālijas Bīskapu konferences ģenerālsekretārs Nuncio Galantino. Šais dienās viņš piedalījās saleziāņu māsu formācijas sanāksmē, kurā uzstājās ar lekciju “Tikšanās kultūra un “Mīlestības līksme”.

Ģimene, Baznīca, izglītība teoloģiski-antropoloģiskajā skatījumā”. Bīskaps sacīja, ka pāvesta Franciska pēcsinodālais apustuliskais pamudinājums “Mīlestības līksme” par mīlestību ģimenē ir adresēts visai Baznīcai un tas nozīmē, ka visu, kas tajā notiek, nevar reducēt uz šauru, speciālistiem paredzētu tekstu, kura adresāti būtu tikai nedaudzi. Patiesībā, visi kristītie, saskaņā ar savu vietu Baznīcā, ir aicināti pieņemt šo vēsti. “Risinājums ir mācīties no ģimenes,” teica bīskaps Galantino, jo “vecāki, ja vien tie nav pilnīgi despoti, parasti nepielieto kategoriskas regulas pret bērniem. Viņi cenšas saprast katru dzīves posmu, ko bērni izdzīvo. Tie pieceļ viņus no kritieniem un māca pacietību, ar kādu ir jāizturas citam pret citu.” Tādā pašā veidā bīskaps aicināja izprast pastorālās gudrības mākslu to cilvēku priekšā, kas ir atstājuši Baznīcu un vairs neizjūt to kā savas mājas.

Nuncio Galantino atzīmēja, ka attieksmei pret tiem, kas ir pieredzējuši savas mīlestības trauslumu, ir jābūt spējīgai uz integrāciju un brīvai no nosodījuma. Tāpat ir jāattiecas arī pret tiem, kas ir stājušies jaunā savienībā. “Kā kopienai, ir jāprot uzdrīkstēties, piedāvājot vadlīnijas, lai no zināmas aizvērtības un mehāniska normu pielietojuma, pārietu pie atvērtības un integrācijas attieksmes,” teica Itālijas Bīskapu konferences ģenerālsekretārs saleziāņu māsu sanāksmē. Viņš aicināja veicināt tā dēvēto “neregulāro” pāru lielāku pieņemšanu draudzēs, lai šais pāros rastos vēlēšanās pieņemt sakramentu – dimensiju, ko tās acīmredzot neizjūt. Tāpat bīskaps rosināja izrādīt pretimnākšanu tiem, kas vēlas piedalīties sakramentālajā dzīvē, neraugoties uz iepriekšēju laulības saiti. Noslēgumā Bīskapu konferences pārstāvis izteica pārliecību, ka nesen aizritējušais jubilejas gads noteikti ir sagatavojis Baznīcas darbā iesaistītās personas tādai perspektīvai, kurā mazāk nosodām citus, esam gaišāki un žēlsirdīgāki, jo žēlsirdība vienmēr ir apgaismojusi ticīgo vaigu.

Radiovaticana.va