Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Skotijas parlamenta locekle ar pelnu zīmi uz pieres uzstājas tiešraidē
04.03.2017 pl. 12:39
Pēc piedalīšanās parlamentārajā komitejas sēdē ar pelnu krusta zīmi pierē katoļticīgā parlamenta locekle Kerola Monahana sacīja, ka kristiešiem nevajadzētu justies neērti, publiski parādot, kā viņi praktizē savu reliģiju.

“Reakcija bija kopumā pozitīva, bet vairums cilvēku nezināja, ko tas nozīmē. Kad ierados uz komitejas sēdi, viens no partijas biedriem jautāja man par to,” viņa teica BBC. “Es atbildēju: “Ir Pelnu trešdiena,” un viņi teica: “Bet tas taču tiks translēts.”

 “Manuprāt, viņi tikai rūpējās, lai es nejustos neveikli un apmulsusi - bet es negrasījos [pelnus] tīrīt nost.”

Viņa piebilda, ka vairums reliģiju taču redzami demonstrē savu ticības piederību ar simboliem un apģērbu un ka katoļiem nevajadzētu kaunēties darīt tāpat.

K. Monahana, pirms 2015.gadā kļuva par parlamenta locekli, bija fizikas skolotāja valsts skolā un sacīja, ka tur gūtās pieredzes dēļ viņa ir pieradusi, ka cilvēki uzdod jautājumus par šīs zīmes dziļāko nozīmi.

“Ar prieku atbildu uz šiem jautājumiem. Man tā ir iespēja izglītot,” viņa teica.

2011. gadā bīskaps Kierans Konrijs (Kieran Conry) pamudināja katoļus nenotīrīt pelnus no savām pierēm pēc svētības saņemšanas, jo tas dod kristiešiem iespēju evaņģelizēt. Viņš teica: “Pelnu zīme sniedz mums brīnišķīgu iespēju dalīties ar cilvēkiem tajā, cik svarīga mums ir ticība, un norādīt viņiem uz Kristus krustu. Es aicinu, kur vien iespējams, piedalīties Svētajā Misē no rīta vai pusdienlaikā.” 

Catholicherald.co.uk/Sconews.co.uk
Tulk.: D.B.
Ilustratīvs foto. Foto:Flickr.com/John Ragai