Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Pirmo reizi akolītu svētības saņēmuši precēto diakonu kandidāti
14.03.2017 pl. 16:30
Svētdien, 12. martā, akolītu svētības pirmo reizi Latvijas vēsturē no Rīgas arhibīskapa metropolīta Zbigņeva Stankeviča rokām saņēma precēto diakonu kandidāti - Dainis Stikuts un Normunds Grasmanis.

Katram no viņiem arhibīskaps pasniedza trauciņu ar maizi un vīnu Euharistijas celebrēšanai. Viņu uzdevums turpmāk būs kalpot pie altāra un palīdzēt priesterim un diakonam, sagatavot altāri un svētos traukus, kā arī izdalīt ticīgajiem Euharistiju.

Taču, kā paskaidroja D. Stikuts, šis ir ārkārtējs kalpojums, kas nozīmē, ka akolīti iesaistās kalpošanā tad, kad priesteri un diakoni netiek galā. Piemēram, akolīts var aiznest komūniju slimniekam uz mājām, taču viņam tas tiks uzticēts tad, ja draudzes priesteris daudzo darbu dēļ to nevarēs izdarīt pats. Tāpat viņiem nav jāmeklē kaut kādas jaunas kalpošanas vietas. Viņu kā topošo precēto diakonu formācija notiek draudzē un arī turpmāk viņi kalpos tur, kur jau ir tagad – draudzē, ģimenē, darbavietā.

Gan Dainis Stikuts, gan Normunds Grasmanis ir kuplu ģimeņu tēvi. Tāpēc arhibīskaps Z. Stankevičs sprediķī jaunos akolītus aicināja uz samērību kalpošanā. Viņš uzsvēra, ka kalpojums Baznīcā nedrīkst nomākt viņu kā vīru un tēvu primāro kalpojumu ģimenē. Tā nedrīkst šī kalpojuma rezultātā ciest.

Lektoru svētības abi kandidāti saņēma pirms gada - 2016. gada februārī.

LRKB IC