Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Uzsāk darbību "Radio Marija Latvija" Liepājas studija
03.04.2017 pl. 13:56
Ar Liepājas diecēzes bīskapa Viktora Stulpina atbalstu Liepājā ir iekārtota „Radio Marija Latvija” pārvietojamā studija ar mērķi, lai cilvēki, kuri klausās šo radio Latvijā vai ārzemēs dzīvojošie ar interneta starpniecību, varētu uzzināt par Kurzemes draudzēs notiekošo.

Radio ēterā katru darbdienas vakaru plkst. 20.40 skan raidījums „Bērnu laiks”, kurā dažādi cilvēki lasa bērniem pasaciņas vai pamācošus stāstiņus pirms miega. Radio Marija ir izveidojusi sadarbību ar Liepājas Katoļu pamatskolas bērniem un vecākiem, kā rezultātā skolas bērni kopā ar kristīgās mācības skolotāju Antru ir sākuši darbu studijā, lai ierunātu pasakas bērniem. Lielu interesi ir izrādījuši arī bērnu vecāki, kuri ir gatavi ierakstīt stāstus kopā ar saviem bērniem.

Savukārt katra mēneša 1. svētdienā (pirmais raidījums no Liepājas studijas izskanēja 2. aprīlī) pulksten 20.00 var dzirdēt kopienas "Chemin Neuf" veidoto raidījumu par ģimenes tematiku „Kānas labais vīns”.  

Ir plānoti vēl daži interesanti un jauni raidījumi, par kuriem informēsim vēlāk.

"Radio Marija Latvija" jau raida Sv. Mises no Kurzemes – no Liepājas Sv. Jāzepa katedrāles, no Kuldīgas un no Alsungas baznīcām. Ir uzsākta arī Liepājas Katoļu pamatskolas Mises translācijas ēterā, lai cilvēki visā Latvijā un ārpus tās varētu kopā ar bērniem lūgties.

Tā kā Radio Marija ir brīvprātīgo radio, tad šobrīd meklējam brīvprātīgos korespondentus Kurzemes draudzēs, kuri būtu ar mieru informēt klausītājus par draudzēs notiekošo.

Antra Jakovļeva