Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijā plaši atzīmēs Fatimas notikumu simto gadskārtu
09.05.2017 pl. 10:02
13. maijs ir Fatimas Dievmātes parādīšanās 100. gadadiena. Lai svinētu šo notikumu, pāvests Francisks dosies uz Fatimas svētvietu Portugālē, kur tiks kanonizēti divi no ganiņiem, kuriem Dievmāte parādījās – Žasinta un Frančesko. Svētki tiks svinēti visā pasaulē, arī daudzos Latvijas dievnamos.

Jau visu šo pavasari Gulbenes un Madonas draudze 13. datumā izdzīvoja Fatimas Dievmātes parādīšanās svētkus ar īpašiem lūgšanu vakariem. 13. maijā Gulbenes Vissvētākā Sakramenta baznīcā notiks piektais lūgšanu vakars. Programma sāksies plkst. 17.30 ar Stundu dziesmām Vissv. Jaunavas Marijas godam, tad sekos Svētā Mise ar mācību par Dievmāti, slavēšana Vissvētākā Sakramenta priekšā, Rožukronis, veltīšanās akts, individuāla svētība ar Vissvētāko sakramentu un agape. Uz lūgšanu vakaru ir aicināti visi, ne tikai Madonas un Gulbenes draudžu locekļi.

„Mieram tuvu” komanda šajā dienā aicina uz lūgšanu nakti Aglonā. Izdevuma galvenā redaktore Aija Balode stāsta, ka tā notiks pēc „labākajām „Mieram tuvu” tradīcijām”: visas nakts garumā būs slavēšana, kopīgi aizlūgumi, Svētā Mise, Rožukronis, integrējot visu klātesošo lūgumus, laiks klusumam, kā arī kafijas galds un sadraudzības telpa. „Mieram tuvu” organizē arī kopīgu svētceļnieku busu no Rīgas. Cena 12 EUR, izbraukšana ir sestdien plkst. 16, atgriešanās Rīgā svētdien ap plkst. 13. Pieteikšanās uz vietu autobusā pa tālr. 67148336. Ja brauc ar savu auto, pieteikšanās nav nepieciešama.

„Radio Marija Latvija” saviem klausītājiem nodrošinās iespēju šos svētkus izdzīvot kopā ar Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli un Viļānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa draudzi, kā arī ar Gulbenes un Madonas draudzēm. Bet vakarā Radio Marija pieslēgsies „Mieram tuvu” rīkotajai lūgšanu naktij Aglonas bazilikā.

Atzīmējot Dievmātes parādīšanās Fatimā simto gadskārtu, pāvests Francisks ir izsludinājis pilnas atlaidas visa Jubilejas gada, kas noslēgsies 26. novembrī, garumā. Par to, kā iegūt pilnas atlaidas, lasiet šeit.

Savukārt izdevniecība „KALA Raksti” ir sagatavojusi nelielu brošūru „Fatimai 100”, kurā īsi un konstruktīvi izklāsta to, kas Fatimā pirms 100 gadiem notika, kā arī publicē lūgšanas - Jubilejas veltīšanās lūgšanu Fatimas Dievmātei, Litāniju abiem jaunajiem svētajiem Franciskam un Jacintai, Rožukroni u.c. skaistas lūgšanas Dievmātei. Brošūras būs pieejamas no 11. maija.

LRKB IC