Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Vai mana sirds ir atvērta Svētajam Garam?
22.05.2017 pl. 16:02
Pirmdienas rīta Svētās Mises homīlijā pāvests uzsvēra, ka mums ir jāatver sava sirds, lai sadzirdētu Svēto Garu un tādējādi varētu liecināt par Jēzu.

“Es jūs neatstāšu bāreņus, bet atsūtīšu jums aizstāvi,” lasām Evaņģēlijā. Francisks atgādināja, ka Svētais Gars pavada mūs un dod mums pārliecību, ka Kristus mūs ir atpestījis. Tikai Viņā, Svētajā Garā, mēs varam pateikt, ka “Jēzus ir Kungs”. Bez Svētā Gara neviens no mums nav spējīgs to teikt, sajust, izdzīvot. Jēzus par Viņu ir teicis, ka Viņš mūs ievedīs Patiesības pilnībā, pavadīs mūs ceļā uz Patiesības pilnību. Viņš mums atgādinās visu, ko ir teicis un mācījis Kungs. Tātad, Svētais Gars ir katra kristieša ceļabiedrs. Viņš ir arī Baznīcas ceļabiedrs. Viņš ir dāvana, ko mums dod Jēzus.

Pāvests uzsvēra, ka Svētais Gars ir dārga Jēzus dāvana. Taču kur Viņš dzīvo? Svētais Gars mājo mūsu sirdī. Baznīca Viņu dēvē par “maigo sirds viesi”. Tomēr Viņš nevar ienākt sirdī, kas ir aizvērta. Francisks atgādināja, ka tāpēc mums ir jālūdzas, lai Kungs atver mūsu sirdi un lai mēs saprastu, ka Jēzus ir Kungs. Mums to jālūdz sevišķi šajās dienās – laikā, kad tuvojamies Vasarsvētkiem. “Kungs, atver manu sirdi, lai es varētu izprast to, ko Tu mums mācīji; lai es varētu atcerēties Tavus vārdus; lai es varētu izpildīt Tavus vārdus; lai es nonāktu līdz patiesības pilnībai”.

Homīlijas noslēgumā pāvests aicināja ieklausīties savā sirdsapziņā, uzdodot sev pāris jautājumus: Vai es lūdzu no Kunga atvērtas sirds žēlastību? Vai es tiecos klausīties, ko saka Svētais Gars? Vai es dzirdu Viņa iedvesmas? Vai saklausu, ko Viņš saka manā sirdī, lai es virzītos uz priekšu savā kristīgajā dzīvē un varētu liecināt, ka Jēzus ir Kungs?

Radiovaticana.va