Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājas 15. vidusskolā apgūs teoloģiju
09.06.2017 pl. 07:24
Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā paralēli citiem vispārējās vidējās izglītības iegūšanai nepieciešamiem mācību priekšmetiem tiks uzsākta jauna vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena programma “Teoloģija”, vēsta liepajniekiem.lv.

Skolas skolotāja Maija Ročāne atklāj, ka ideja programmas ieviešanai radās ciešā skolas un vecāku sadarbības rezultātā, un tās īstenošana tiks uzsākta 2017./2018. mācību gadā. Mācību priekšmeta ietvaros skolēni izzinās Bībeles tapšanu un vēsturi, mācīsies izprast baznīcas un valsts attiecības, izprast konfesiju daudzveidību un vienotību, lietot teoloģijas jēdzienu, utt.

Liepājas pilsētas domes Reliģisko lietu komisija, kas apvieno dažādu konfesiju garīdzniekus, ir sekmējusi vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientētā virziena mācību priekšmeta “Teoloģija” standarta izstrādāšanu un atbalstījusi izglītības programmas īstenošanu Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā, uzsverot, ka “mācību priekšmets “Teoloģija” paredz dot skaidras un padziļinātas atbildes uz nereti vēstures kursos skopi, stereotipiski un trūcīgi skaidrotiem jautājumiem,” kā arī atzīstot izpratnes par teoloģiju veidošanas nozīmīgumu vērtību krīzes laikā: „Ir nepieciešams, ka agrāk dažādu ideoloģiju uzspiestu vērtību un šodien pašizvēlētu karojoša materiālisma mainīgo vērtību pasaulē ir iespēja sistemātiski iepazīt un atklāt to garīgo un morālo vērtību skalu, kas nemainīga pastāv un ir attaisnojusi sevi tūkstošgadēs”.

Savukārt nodibinājuma „Iespējamā misija” ekonomikas skolotājs Oskara Kalpaka Liepājas 15.vidusskolā Jēkabs Jurdžs uzskata, ka teoloģijas programmas ieviešanai vidusskolā ir ļoti daudz vērtīgu ieguvumu, bet kā galvenos var nosaukt garīgas pilnveidošanās iespējas un identitātes nostiprināšanu.

Liepajniekiem.lv
Foto: Ilustratīvs foto/pixabay.com