Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Lai mūsu sirdis ir vienkāršas, tīras un vienotas ar Kristu!
04.07.2017 pl. 07:30
“Pieprasu izbeigt vardarbību Venecuēlā un meklēt krīzes risinājumus mierīgā un demokrātiskā veidā,” – pēc lūgšanas Kunga eņģelis sacīja pāvests, atgādinot, ka trešdien, 5. jūlijā, šī valsts atzīmēs neatkarības pasludināšanas gadadienu.

“Es lūdzos par šo dārgo tautu un apliecinu garīgo tuvumu ģimenēm, kuras protesta manifestācijās zaudējušas savus tuviniekus,” piebilda Francisks. Novēlējis Venecuēlu Koromoto Dievmātes aizbildniecībai, pāvests kopā ar Svētā Pētera laukumā sanākušajiem ticīgajiem skaitīja lūgšanu Esi sveicināta, Marija.  

Uzrunā pirms lūgšanas Kunga eņģelis Francisks skaidroja svētdienai paredzētā Evaņģēlija fragmentu, kurā Jēzus norāda uz diviem svarīgiem savu mācekļu dzīves aspektiem. Svētais Matejs atgādina Kristus vārdus: Kas tēvu vai māti mīl vairāk par mani, nav manis cienīgs; un, kas dēlu vai meitu mīl vairāk par mani, nav manis cienīgs; un, kas neņem savu krustu un neseko man, nav manis cienīgs. Māceklim savu Skolotāju ir jāmīl vairāk par visu, neaizmirstot, ka viņš sludina nevis pats sevi, bet Kristu. “Šie divi elementi ir cieši saistīti savā starpā. Jo vairāk mācekļa sirds būs atvērta Jēzum, jo ātrāk viņš kļūs caurspīdīgs savā dzīvē,” sacīja Svētais tēvs.

“Kas tēvu vai māti mīl vairāk par mani, nav manis cienīgs... Tēva mīlestība, mātes maigums, draudzība brāļu un māsu starpā – tas viss, kaut arī ļoti labs un vajadzīgs, tomēr nevar būt augstāks par Kristu. To saku ne tāpēc, ka gribētu aicināt atbrīvoties no jūtām un atzinības. Nē, gluži pretēji, vēlos atgādināt, ka mūsu dzīves galvenais uzdevums ir stiprināt attiecības ar Kristu. Parafrāzējot Radīšanas grāmatas fragmentu, varam teikt: tāpēc vīrietis atstās savu tēvu un savu māti un savienosies ar Jēzu Kristu, un divi kļūs par vienu miesu,” sacīja pāvests.

Turpinot uzrunu, Francisks skaidroja, ja kāds ļaujas Jēzus mīlestības valdzinājumam, viņš kļūst par Kristus vēstnieku. Tas izpaužas arī viņa dzīves stilā. “Kas jūs uzņem, tas uzņem mani; un kas mani uzņem, tas uzņem to, kas mani sūtījis” (Mt 10,40). “Vajag, lai cilvēki redzētu, ka šiem mācekļiem Jēzus patiešām ir Kungs, visa centrs, visa viņu dzīve. Un nav svarīgi, ka viņiem, tāpat kā katram cilvēkam, ir savi trūkumi un ierobežojumi. Galvenais, lai viņiem nepietrūkst pazemības tos atzīt. Svarīgi, lai viņiem būtu vienkārša, vienota un tīra, nevis sadalīta sirds. Viņiem nav jābūt šeit un tur, bet jābūt godīgiem pret sevi un citiem,” atgādināja pāvests. “Ja tu atstāj visu un uzticīgi seko Jēzum, tad cilvēki ne tikai ieraudzīs tevī Kungu, bet vēlēsies arī sekot Viņam, atgriezties, šķīstīt savu sirdi un pārvarēt kārdinājumus,” – skaidroja Francisks.

Uzrunas noslēgumā Svētais tēvs aicināja ticīgos vērst skatienu uz Jaunavu Mariju, kura pirmā pieredzēja, ko nozīmē mīlēt Jēzu aizmirstot sevi. Pāvests arī lūdza, lai Dieva Māte palīdz visiem kļūt par brīviem un priecīgiem Evaņģēlija misionāriem.

Radiovaticana.va