Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Sākusies dokumentu pieņemšana studijām Rīgas Garīgajā seminārā
09.08.2017 pl. 19:19
Kopš vakardienas sākusies dokumentu pieņemšana studijām Rīgas Garīgajā seminārā. Semināra rektors priesteris Imants Medveckis MIC stāsta, ka dokumentus līdz šim iesnieguši divi jaunieši un, spriežot pēc iepriekšējas intereses, viņš cer uz vēl vismaz trīs studiju kandidātiem. Uzņemšanas pārrunas notiks 17. augustā.

Lai iestātos Rīgas Garīgajā seminārā, rektoram iesniedzami šādi dokumenti: iesniegums un motivācijas vēstule, kāpēc grib kļūt par priesteri (rokrakstā), sīka autobiogrāfija, draudzes prāvesta ieteikums – raksturojums, raksturojums no skolas vai darbavietas, kristības un iestiprināšanas apliecība, noraksts no apliecības par izglītību, sertifikāti par centralizēto eksāmenu nokārtošanu, medicīnas izziņa par veselības stāvokli, četras fotogrāfijas (3x4cm) un pases kopija.

I. Medveckis aicina visus interesentus dokumentus iesniegt līdz 10. augustam, taču ņemot vērā to, ka daudzi katoļu jaunieši šobrīd ir ceļā uz Aglonu, rektors pieļauj arī tādu iespēju, ka dokumentus var atvest no 17. augustā līdz plkst. 9, kad sākas iestājpārbaudījumi. Bet tādā gadījumā tomēr būtu ieteicams ar viņu iepriekš sazināties un pabrīdināt par šādu iespēju. Tāpat rektors aicina zvanīt (tālr. 28615775), ja ir jautājumi vai grūtības ar kādu dokumentu laicīgu sagādi.

Pagājušajā mācību gadā Rīgas Garīgajā semināra audzēkņi un pasniedzēji īpašā veidā ikmēneša nakts adorācijās lūdzās par jauniem aicinājumiem uz priesterību. Vēstulē Kunga Pārveidošanās svētkos rektors norādīja, ka vēlēšanos iestāties Rīgas Garīgajā seminārā iepriekšējā mācību gadā ir izrādījuši jaunieši no Rīgas un Jelgavas diecēzes, un pauda cerību, ka arī no Latgales un Liepājas diecēzes atsauksies priesterības kandidāti. „Varbūt tieši jūsu iedrošināšanai Jēzus šodien Evaņģēlijā saka saviem mācekļiem: “Celieties un nebīstieties!”, lai arī jūs iedrošinātu atbildēt aicinājumam un sekot Viņam!”

LKRB IC, foto: Ojārs Jansons