Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

Sv. Jāņa no Krusta padomi dzīvei
19.09.2017 pl. 10:39
Sv. Jānis no Krusta ir fascinējošs svētais. Viņš pazīstams ar savu dzeju un dziļo garīgo izpratni, sevišķi ar pieredzi, par kuru viņš rakstījis savā darbā “Dvēseles tumšā nakts”. Viņa gudrība aizsniedzas pāri viņam pašam, un daudzi viņa izteicieni ir sakrāti un apkopoti gadu gaitā. Te būs maza viņa izteicienu izlase, kas var nodrošināt pāris garīgo pārdomu un apceres mirkļus.

Ak, Kungs, mans Dievs, kurš gan meklējot Tevi ar vienkāršu un tīru mīlestību, neatklās, ka Tu esi tas viens vienīgais, pēc kura alkt, jo Tu pirmais atklāj sevi un steidzies satikt tos, kuri Tevi meklē?

Mēles savaldīšana ir labāka par gavēšanu ar maizi un ūdeni.

Raugiet, ka jūs pēkšņi netiekat šīs pasaules nepilnību apbēdināti, jo jūs nezināt, kādu labumu tās, pakļautas Dieva spriedumam, nes Viņa izredzēto mūžīgā prieka labad.

Muša, kas metas uz medu, aprauj savu lidojumu, un dvēsele, kura pieķērusies garīgai saldmei, traucē un pati liek šķēršļus savai brīvībai un kontemplācijai.

Nekad neklausies runās par citu vājībām, un, ja kāds sūdzas par citu, vari pazemīgi tam teikt, lai nestāsta tev neko par to.

Svētīgi tie, kuri, nolikdami malā pašu vēlmes un slieksmes, izvērtē lietas pēc prāta un taisnīguma, pirms ķerties pie darīšanas.

Mācies mīlēt tā, kā Dievs vēlas būt mīlēts, un atsakies pats no saviem rīcības veidiem.

Gudrība ienāk caur mīlestību, klusumu un askēzi. Tā ir liela gudrība – zināt, kā būt klusam un vairs neskatīties ne uz citu piezīmēm, ne darbiem, ne dzīvēm.

Ļauj sevi mācīt, ļauj sevi izrīkot, ļauj sevi pakļaut un nicināt, un tu būsi perfekts.

Apkopoja Aleteia.org
Tulk.: D.Bergmane