Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Bostonas tirdzniecības centra kapelā turpmāk atradīsies trīs svēto relikvijas
16.10.2017 pl. 07:42
Sv. Faustīnes Kovaļskas, sv. Maksimiliāna Kolbes un sv. Jāņa Pāvila II relikvijas nogādātas Bostonā (ASV) un turpmāk paliks Prudential Center tirdzniecības centra katoļu kapelā.

“Mēs ceram, ka šīs relikvijas būs garīgo bagātību avots Baznīcai Bostonā,” ziņu aģentūrai Catholic News Agency sacīja Sv. Franciska kapelas vadītājs tēvs Džeimss Dorans OMV. “Mēs ceram, ka visi Bostonā dzīvojošie un strādājošie ticīgie, kā arī visi, kuri ceļo šurp, zinās, ka tieši pilsētas sirdī viņi var piekļūt diviem lielākajiem dārgumiem, kas ir Baznīcas rīcībā: Sakramentiem un svēto relikvijām.”

Kardināls Šons Omalijs (Sean O’Malley) celebrēs Svēto Misi 16. oktobrī, pēc kuras svinīgi tiks pagodinātas relikvijas, kas pēc tam paliks kapelā.

“Šie trīs svētie pilnā kristīgās mīlestības spēkā sastapās ar mūsdienīgumu,” sacīja tēvs Dorans. “Tirdzniecības centrs ir vieta, kur notiek sastapšanās un maiņas, -  ne vien materiālo, bet daudz svarīgāko personīgo labumu apmaiņa.”

Sv. Maksimiliāns Kolbe kalpoja kā priesteris misionārs Japānā un vadīja izdevniecības darbu nacistu režīma laikā. 1941. gada augustā viņš brīvprātīgi stājās nevainīga vīra un tēva vietā, lai tā vietā izciestu nāvessodu koncentrācijas nometnē.

Poļu klostermāsa sv. Faustīne Kovaļska piedzīvoja Kristus parādīšanos un pamudināja pasauli uz veltīšanos Dievišķajai Žēlsirdībai.

Pirmā poļu tautības pāvesta sv. Jāņa Pāvila II pontifikāta laikā sabruka Padomju Savienība, un daudz pūļu tika veltīts pasaules evaņģelizācijai.

“Tas, ko varam mācīties no šiem dižajiem svētajiem, ir sevišķi radniecīgs mūsdienām, tas ir - nebaidīties,” komentēja tēvs Dolans. “Skaidrs, ka tas bija sv. Jāņa Pāvila II visa pontifikāta laika vadošais motīvs, taču tas skaidri parādījās arī sv. Faustīnes un sv. Makismiliāna Kolbes dzīvēs. Bailes ir mīlestības trūkuma rezultāts.”

Sv. Maksimiliāna Kolbes relikvijas – viņa bārdas mati, tika saņemtas no klostera Polijā. Sv. Jāņa Pāvila II relikvijas ir matu šķipsna, un to sagādājis Jaunavas Marijas oblāšu priesteris no Romas. Trešā relikvija – sv. Faustīnes kaula šķemba, kā negaidīts pārsteigums nonāca pie oblātēm, kas atbild par tirdzniecības centra kapelu.

Prudential Center tirdzniecības centrā, kurā atrodas vairāk kā 75 veikalu un restorānu, kapela dibināta 1969. gadā, to apkalpo Jaunavas Marijas oblātes jau kopš 1980. gada, un tajā ik dienu notiek Svētā Mise, grēksūdzes un Euharistiskā adorācija.

Catholicnewsagency.com
Tulk.: D. Bergmane
Foto: St.Francis Chapel