Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liturģiskās mūzikas darbnīcas Liepājā. Praktiskā liturģija.
23.10.2017 pl. 07:29
Vasarā daudzi interesenti – ērģelnieki, diriģenti – piedalījās RARZI rīkotajā Mazajā liturģiskās mūzikas vasaras akadēmijā. Rudenī Latgales diecēze rīko ērģelnieku semināru Aglonā. Savukārt Liepājā, turpinot šo iesākto rūpi par Baznīcas mūziku, Svētā Dominika klosteris ceturto gadu piedāvā liturģiskās mūzikas darbnīcu nedēļas nogales,

kurās sev noderīgu informāciju un praktisku palīdzību varēs iegūt ne tikai draudžu ērģelnieki un diriģenti, bet arī ikviens ticīgais cilvēks, kas vēlas labāk iepazīt Baznīcas lūgšanu dzīvi un mūziku. Šajā gadā paredzētas vairākas darbnīcas dažādos liturģiskajos laikos, kuras vainagosies 27.-30. aprīlī, kad Liepājā viesosies un darbnīcas vadīs brīnišķīgais poļu liturģiskās mūzikas komponists un diriģents Pāvels Bembeneks.

Pirmās liturģiskās mūzikas darbnīcas notiks 17.-19. novembrī, divas nedēļas pirms Adventa, domājot par to, kā labāk sagatavoties Adventa laikam. Šogad varētu darbnīcas saukt arī par „Praktiskā liturģiju” - tās tiks veidotas tā, lai dalībnieki varētu gan arvien dziļāk izprast noteiktos liturģiskajos laikos notiekošo, gan ērģelniekiem un atbildīgajiem par draudzes dziedāšanu būtu vieglāk izvēlēties katrai nedēļai atbilstošus dziedājumus, kā arī sagatavosim dziesmas svētdienas Svētajai Misei, lai kopīgi piedzīvotu draudzes dziedāšanu.

Tādēļ darbnīcu darba kārtību veidosim tā: domājot par tiem, kam svētdienā jābūt atpakaļ jau pie savām draudzēm, piektdienas vakarā un sestdien līdz aptuveni vesperēm runāsim par Adventa laiku, par katras Adventa svētdienas īpašo nozīmi, par to, kādus dziedājumus labāk izvēlēties. Apgūsim praktiskus piemērus. Bet sestdienas vakarā sešos tie, kas turpināsim nodarbības, iesim noskatīties 18. novembra svētku uguņošanu, un pēc tam mācīsimies dziedājumus, kurus varēsim kopīgi dziedāt svētdienas Svētajā Misē. Tātad pilnvērtīgi varēs piedalīties gan tie dalībnieki, kas ieradīsies piektdienas, 17. novembra vakarā pēc Sv. Mises (aptuveni 19.30) un dosies mājās svētdienā pēc pusdienām, gan tie, kuri mājup brauks jau sestdienas vakarā, lai svētdienā varētu kalpot savā draudzē.

Katram dalībniekam, kā parasti, tiks izdalīti nošu materiāli, visi tiks paēdināti un, kam nepieciešams, tie varēs nakšņot klostera viesu istabās. Darbnīcas vadīs Laterāna Pontifikālās Universitātes RARZI lektors t. Oskars Jabloņskis OP, Sv. Dominika draudzes sholas vadītāja Kristīne Locika un vokālā pedagoģe un orķestra mūziķe Mag. paed. Linda Ločmane. Pieteikties un uzzināt par ziedojuma apmēru pasākuma izmaksu segšanai var pie Kristīnes pa telefonu 26705843 vai e-pastu liepaja.op@gmail.com.

Kristīne Locika