Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Aicina doties uz Tezē tikšanos Bāzelē
12.11.2017 pl. 13:43
Vēl līdz 1. decembrim jaunieši no 15 gadu vecuma var pieteikties braucienam uz Tezē kopienas rīkoto Eiropas jauniešu tikšanos. Šogad jauno gadu Tezē garā jaunieši sagaidīs Bāzelē, Šveicē. Tikšanās notiks no šī gada 28. decembra līdz 2018. gada 1. janvārim.

Kā pastāstīja brauciena rīkotāji no Latvijas, pateicoties Tezē Eiropas jauniešu tikšanās pieredzei pirms gada Rīgā, par braucienu uz Bāzeli interese ir. Daudzi ceļot gribētāji braucienam jau pieteikušies, bet autobusā vēl joprojām ir brīvas vietas. Tāpat ir zināms, ka vairāki jaunieši uz Bāzeli dosies arī privāti vai nelielās grupās.

Jaunieši no Rīgas ar autobusu izbrauks 26. decembrī un vienu nakti pavadīs Polijas svētvietā Čenstohovā. Savukārt atpakaļceļā ieplānota vienas dienas vizīte Vācijas galvaspilsētā Berlīnē. Jauniešus ceļā pavadīs garīgais vadītājs - priesteris Alberto Sančess. Dalības maksa ir 265 eiro.

Pirms brauciena decembra vidū ir ieplānots arī sadraudzības pasākums, kurā svētceļojuma dalībnieki varēs iepazīties, kā arī rast atbildes uz esošajiem jautājumiem. Pieteikties braucienam un saņemt papildu informāciju var zvanot vai rakstot uz tālruņiem: 25448270 Evai (latviešu valodā) un 28367849 Ksavjēram (angļu valodā).

Šķiet, tas bija pavisam nesen, bet pirms nepilniem 11 mēnešiem šo gadu vairāk nekā 15 000 jauniešu kopā ar Tezē kopienas brāļiem sagaidīja Rīgā. Tikšanās noslēgumā brālis Aloīzs paziņoja, ka 2018. gadu jaunieši aicināti sagaidīt Bāzelē. Tā ir vieta, kur satiekas trīs valstis – Šveice, Vācija, Francija. Kopiena norāda, ka Bāzele ir pilsēta, kas ir atvērta dažādībai, tāpēc tā gaida ikvienu jaunieti neatkarīgi no konfesionālās vai reliģiskās piederības.

LRKB IC