Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Tirgotājs gatavs zaudēt peļņu, ļaujot darbiniekiem pavadīt svētku priekšvakaru ar ģimenēm
22.12.2017 pl. 13:50
Viens no Lielbritānijas plašākajiem rotaļlietu veikalu tīkliem "The Entertainer" atstās slēgtas visu 149 tirdzniecības vietu durvis šajā Ziemassvētku priekšvakarā, jo šī diena šogad iekrīt svētdienā.

Šī lēmuma dēļ tirgotājs zaudēs ap 2 miljoniem sterliņu mārciņu, taču tīkla īpašnieks Gerijs Grants (Gary Grant) saka, ka daudz svarīgāk ir, lai viņa 1700 darbinieki svētdienā var pavadīt laiku kopā ar savām ģimenēm.

G. Grants gan apgalvo, ka šis lēmums nav nekādā ziņā izņēmumu tikai tamdēļ, ka ir Ziemassvētku priekšvakars, - viņš pieturas pie principa, ka vienai no septiņām dienām jābūt atpūtas dienai. “Zinu, ka varu paļauties uz to, ka tas būs Dieva godam, ja es to, ko daru, veicu pareizo motīvu vadīts. Svētīt svēto dienu ir viens no desmit baušļiem, tādēļ domāju, ka man nevajadzētu atvērt veikalu durvis svētdienā.”

“Es ļoti augsti vērtēju ģimenes. Man ir četri bērni un seši mazbērni. Pie manis strādā daudz vecāku, vecvecāku, tēvoču un tanšu. Visiem un ikvienam ir ērti, ja visiem ir brīvdiena vienā un tai pašā dienā, lai vecākiem un bērniem būtu brīvs vienā laikā.”

Analītiķi gan lēš, ka pircēji Ziemassvētku priekšvakarā tērēs aptuveni miljards sterliņu mārciņu, jo tieši tad cilvēki veic pēdējā brīža pirkumus – pērk dāvanas un pārtiku Ziemassvētku svinībām.

Taču G. Grants piebilst: “Man ir labākais personāls uz galvenās ielas. Ja tāda ir maksa, lai pateiktos viņiem par smago darbu šajā sezonā, - labi, lai notiek!” Viņš atgādina arī, ka rotaļlietu industrija ir cieši saistīta un pat atkarīga no Ziemassvētkiem: ja jums nav Ziemassvētku, jums nebūs rotaļlietu industrijas. Tā ir smalka robeža, uz kuras nākas balansēt, no vienas puses domājot par dzīvotspējīgu biznesu, un no otras puses nepazaudējot Ziemassvētku patieso nozīmi.

Catholicherald.co.uk
Tulk.: D.Bergmane
Foto: Wikipedia.org/Edward Hands