Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

23. februāris - lūgšanas un gavēņa diena par mieru
19.02.2018 pl. 17:24
Pāvesta vārdi: "Sevišķā veidā upurēsim to par Kongo Demokrātiskās Republikas un Dienvidsudānas iedzīvotājiem." Francisks aicināja arī nekatoļus un nekristiešus pievienoties šai iniciatīvai, veidā, kā viņi atzīst par vislabāko iespējamo.

"Ņemot vērā, ka traģiskā konfliktu situācija dažādās pasaules malās ieilgst, aicinu visus ticīgos piedalīties īpašā lūgšanas un gavēņa dienā miera nodomā - 23. februārī, Lielā gavēņa I nedēļas piektdienā. Īpaši upurēsim to par Kongo Demokrātiskās Republikas un Dienvidsudānas iedzīvotājiem. Līdzīgi kā arī citās reizēs aicinu nekatoļu un nekristiešu brāļus un māsas pievienoties iniciatīvai veidā, kādu viņi uzskata par vislabāk iespējamo.

Mūsu Debesu Tēvs vienmēr uzklausa savus bērnus, kuri sauc uz Viņu grūtībās un ciešanās: "Viņš dziedē tos, kam satriektas sirdis, un apsaitē viņu brūces." (Ps.147, 3) Vēršos ar sirsnīgu aicinājumu, lai mēs ikviens sadzirdētu šo saucienu un katrs savā sirdsapziņā, Dieva priekšā, uzdotu sev jautājumu: "Ko es varu darīt miera labā?" Protams, varam lūgties, bet ne tikai: katrs var konkrēti pateikt "nē" vardarbībai, cik tas ir atkarīgs no viņa. Uzvaras iegūtas pielietojot vardarbību ir viltus uzvaras; turpretī darbs miera labā, kalpo visiem!"