Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izdod dziedājumus "Rūgtās asaras"
06.03.2018 pl. 15:06
Izdevniecība "KALA Raksti" Gavēņa laikā izdod CD ar grēku nožēlas un gandarīšanas dziedājumiem "Rūgtās asaras". Dziedājumu pamatā ir Baznīcas lūgšanas vārdi, bet mūzikas autore ir Ella Štroma.

Dziedājumus iedziedāja Liepājas mūziķes Iveta Jansone un Dace Milzere, bet diska vizuālā noformējuma autore ir Dina Ābele.

Ellas Štromas sakomponētā mūzika “Rūgto asaru” dziedājumiem Aiju Balodi, izdevniecības “KALA Raksti” vadītāju, uzrunājusi kādā no lūgšanu naktīm Aglonā. “Šie dziedājumi ir tik patiesi, sirsnīgi, vienkārši un vienlaikus dziļi,” Aija stāsta. “Izklausīsies egoistiski – bet man gribējās, lai Gavēņa laikā varu šos dziedājumus klausīties, piemēram, pie auto stūres vai mājās. Un bija pārliecība, ka šie dziedājumi tikai Liepājas mūziķēm raksturīgo, šarmanto balsu izpildījumā, dāvās Gavēņa sajūtu ne tikai man...”

“Rūgtās asaras” ir grēku nožēlas un gandares lūgšana, tās laikā tiek pārdomātas Jēzus Kristus ciešanas ceļā uz Golgātu, kā arī tas, ko, Dēlam ciešot, pieredzēja Jaunava Marija.

Ieraksts ir pieejams draudžu grāmatu galdos, kā arī Mieram tuvu mājaslapā, komplektā ar mūzikas disku - brošūra "Rūgtās asaras. Krustaceļš".