Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Aktieris aicina pārbaudīt, vai neesi atkarīgs no sociālajiem medijiem
23.03.2018 pl. 14:33
Denzelam Vašingtonam ir pavisam vienkāršs vēstījums jaunajiem ļaudīm par sociālajiem medijiem – “Izslēdziet tos!”

Nesenajā intervijā par savu jauno filmu “Roman J. Israel, Esq.” divreiz ASV Kinoakadēmijas  (“Oskara”) balvu ieguvušais aktieris sacīja CBN (the Christian Broadcasting Network) žurnālistam Efremam Greiemam: “Pašlaik jaunajiem ļaudīm klājas smagi. Viņi ir “uzķērušies”, iekrituši, viņi ir atkarīgi.”

“Ja jūs domājat, ka neesat atkarīgi – un es runāju par ikvienu no visaugstākā līdz viszemākajam – ja patiešām domājat, ka neesat atkarīgi, tad pamēģiniet, vai varat to izslēgt uz nedēļu,” sacīja D. Vašingtons.

Viņš turpināja: “Tas ir rīks, ierīce, tāpēc mums to kā rīku arī vajadzētu lietot. Dievs mūs ir svētījis ar brīvo gribu, taču šobrīd šī brīvā griba ir pārspīlēta, brīvā griba, kas “uzsēdināta uz steroīdiem”. Jūs varat brīvi iet, kurp vien gribat. Tas nav ienaidnieks, tas ir tikai mūsu pašu brīvās gribas atspulgs.”

Vašingtons saka, ka problēma sakņojas mūžsenajā vēlmē patikt.

“Mēs mēdzām darīt jebko, lai tikai patiktu, bet to (patikt) vajadzēja jūsu priekšā esošajai personai. Tagad to dara, lai patiktu 16 miljoniem cilvēku, kurus jūs nemaz nepazīstat.”

“Mums jājautā sev, kāda ir šīs pārāk plašās un apjomīgās informācijas ietekme ilgtermiņā (ja ne drīzāk īstermiņā),” viņš piebilda.

Tulk.: D.Bergmane