Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liturģiskās mūzikas darbnīcas ar Pāvelu Bembeneku
03.04.2018 pl. 15:23
Šajā pavasarī, no 29. aprīļa līdz 1. maijam, Liepājā viesosies liturģiskās mūzikas komponists un diriģents no Polijas Pāvels Bembeneks (Paweł Bębenek), kurš vadīs Liturģiskās mūzikas darbnīcas Liepājas Sv. Dominika klosterī.

Pāvels Bembeneks sarakstījis ļoti daudz brīnišķīgas garīgās mūzikas – gan Mises dziedājumus, gan dziesmas, oratorijas u.c., viņa mūzika skanējusi arī Vatikānā, Sv. Dominika ordeņa 800. gadu jubilejas svinībās. Latviski jau ir iztulkotas un Latvijas baznīcās dziedātas viņa dziesmas „Pateicos Tev, Dievs!”, „Dzīve mana mirklis”, „Jēzu, uzticos Tev!”, aranžējums „Adoro Te Devote” u.c.

Liturģiskās mūzikas darbnīcu kustība aizsākās Polijā, tās vadījuši daudzi izcili liturģiskās mūzikas komponisti un diriģenti, un tās strauji iemantoja popularitāti un tagad notiek visā pasaulē. Pāvelu Bembeneku aicina vadīt Mūzikas darbnīcas ne tikai Polijā, bet arī Lielbritānijā, Vācijā, ASV, Pēterburgā. Pagājušā gadā mēs, 5 cilvēki no Liepājas, piedalījāmies P. Bembeneka vadītajās mūzikas darbnīcās Viļņā, Sv. Jēkaba un Filipa baznīcā, un uzdrošinājāmies viņu aicināt uz Latviju, lai Liturģiskās mūzikas darbnīcās arī mūsu draudžu dziedošie un muzicējošie ļaudis varētu piedzīvot stiprinājumu ticībā, gandarījumu kopīgā mūzikas radīšanā un pieredzi saistībā ar kalpošanu draudžu koros. Tāpat aicinām piedalīties visus labas gribas cilvēkus, kam patīk dziedāt, – jo Pāvela Bembeneka piedāvātā mūzika ir tiešām skaista un viņa darba ar kori metodes – iedvesmojošas un arī sniedz ļoti praktisku pieredzi. Viļņas mūzikas darbnīcās pieredzējām, kā viņš spēj atvērt dziedāšanai arī par savu muzikālo varēšanu visai nepārliecinātus cilvēkus.

Mūzikas darbnīcas sāksies svētdien, 29. aprīlī pl.12.00 ar Svēto Misi Liepājas Sv. Dominika baznīcā un beigsies 1. maija vakarā. (Atgādinām, ka pirmdiena būs „pārceltā brīvdiena”) Atsevišķi tiks noteikts mēģinājumu laiks instrumentiem. Pēc izvēles varēs piedalīties rīta un vakara lūgšanās un Sv. Misēs. Iespējams ierasties jau sestdienas vakarā vai svētdienas rītā, lai kopīgi sagatavotu svētdienas Misi, kā arī tiem, kurus saista kalpošana savā draudzē, iespējams pievienoties svētdienā vēlāk.

Visiem dalībniekiem piedāvājam kopīgas brokastis, pusdienas un vakariņas klosterī. Tiem, kas nav liepājnieki, turpat piedāvājam arī naktsmājas. Visi dalībnieki tiks nodrošināti ar nepieciešamo nošu materiālu, kuru pēc tam viņi varēs izmantot pēc vēlēšanās savā darbībā. Tāpat visi digitālā veidā saņems veiktos mūzikas ierakstus.

Dalības ziedojums visiem 20 eiro, bet tiem, kas nakšņos klosterī – 25 eiro. Uz visiem Jūsu jautājumiem par darbnīcām atbildēs Sv. Dominika sholas vadītāja Kristīne Locika – 26705843, e-pasts lociki@gmail.com.

Kristīne Locika