Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Izdod pāvesta Apustulisko pamudinājumu par aicinājumu uz svētumu mūsdienu pasaulē
09.04.2018 pl. 15:02
9. aprīlī pulksten 12.00 (pēc vietējā laika) Vatikānā tika pasludināts pāvesta Franciska jaunākais Apustuliskais pamudinājums "Gaudete et Exsultate" (Priecājieties un gavilējiet), ko Svētais tēvs iesāk ar vārdiem no Mateja evaņģēlija 5. nodaļas.

"Priecājieties un gavilējiet" - ar šiem vārdiem noslēdzas Kristus Kalna sprediķa pirmā daļā, kurā lasām astoņas svētības. Pamudinājuma mērķis ir aicinājums uz svētumu. Vienā no savām uzrunām pirms lūgšanas „Kunga eņģelis” pāvests jau aicināja: "Nebaidieties būt svēti." Šī dokumenta apakšnosaukums ir: par aicinājumu uz svētumu mūsdienu pasaulē. Pāvests uzrunā pilnīgi visas cilvēku grupas: garīdzniekus, klosterļaudis, jauniešus, strādājošos, sirmgalvjus, visus par kuriem Kristus evaņģēlijā saka: "Nāciet pie manis visi, kas strādājat un ciešat grūtības...." (sal. Mat. 11, 28).

Dokumentā ir piecas nodaļas. Pirmajā nodaļā ir runa par aicinājumu uz svētumu. Otrajā nodaļā pāvests norāda uz diviem grūti pamanāmies svētuma ienaidniekiem. Trešajā nodaļā pāvests aicina palūkoties uz svētumu Mācītāja gaismā. Ceturtā nodaļā atklāj svētuma izpausmes mūsdienu pasaulē: 1) Izturība, pacietība un lēnprātība; 2) Prieks un humora izjūta; 3) Drosme un dedzība; 4) Kopiena; 5) Nemitīgā lūgšanā. Noslēgumā (5. nodaļā) pāvests runā par garīgo cīņu, jūtīgumu un atpazīšanu.