Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Noslēdzās vienpadsmitais svētceļojums Rīga-Skaistkalne "Redzēt. Dzirdēt. Satikt"
08.05.2018 pl. 08:06
Jau vienpadsmito reizi maija sākumā no Rīgas uz Skaistkalni devās svētceļnieku grupa, lai ar Vissvētākās Jaunavas Marijas, Ģimeņu karalienes aizbildniecību, lūgtos par jauniem aicinājumiem uz ģimenes dzīvi, priesterību un konsekrēto dzīvi, ziņo LRKB Informācijas centrs.

Šogad svētceļojums notika no 3. – 6. maijam. Svētceļnieki – no kuriem liela daļa bija jaunieši, bērni, viņiem pievienojās arī semināristi, klostermāsas un jaunsargi - priestera Ilmāra Tolstova vadībā ceļu uzsāka ar Svēto Misi Rīgas Sv. Franciska baznīcā. Šī gada svētceļojuma devīze bija “Redzēt. Dzirdēt. Satikt”, jo, kā sprediķa laikā uzsvēra priesteris Ilmārs, “satikt var tikai tad, kad redzu un dzirdu. Ceļa mērķis ir sadzirdēt, ko Dievs mums vēlas pateikt. Svētceļojums ir iespēja iziet no savas komforta zonas, lai paskatītos uz savām attiecībām ar Dievu no malas. Tāpat arī svētceļojums palīdz mums saprast, kas ir Baznīca – tā ir ģimene, kas dodas ceļā”. Lai sadzirdētu evaņģēlija vēsti un gatavotos pāvesta vizītei Latvijā, priesteris svētceļojuma laikā runāja par pāvesta Franciska dokumentiem.

Šajās dienās ceļš veda caur Ķekavu, Vecumniekiem, kur svētceļniekus sirsnīgi sagaidīja draudzes prāvests Jānis Vīlaks un draudze, iepriecinot ceļā devušos ar gardām brokastīm, kā arī Bārbeli, kur, gatavojoties Svētajai Misei Skaistkalnē, svētceļnieki nakts adorācijā pagodināja Vissvētāko Sakramentu.

Šogad uz Skaistkalni devās svētceļnieki ne tikai no Rīgas, bet arī no Iecavas – priestera Agra Ruļuka vadībā, kā no Jelgavas – priestera Jurija Gorbačevska vadībā.

Skaistkalnē, otrajā lielākajā Latvijas svētvietā, kur īpaši lūdzamies par jauniešiem, ģimenēm un ģimeņu problēmām, visus svētceļniekus sirsnīgi sagaidīja draudzes prāvests un paulīniešu klostera priekšnieks J. Vīlaks.

Svēto Misi celebrēja Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis, kurš aicināja Liepājas diecēzes bīskapu Viktoru Stulpinu uzrunāt pulcējušos svētceļniekus un ticīgo tautu. Komentējot Svēto Rakstu lasījumus, bīskaps Viktors uzsvēra, ka “mīlestība ir svarīgākā evaņģēlija vēsts, kura norāda ceļu”. Uzrunā bīskaps aicināja aizdomāties, vai šis vārds – mīlestība – mums, 21. gadsimta cilvēkiem, kuri ir tik noskrējušies un norūpējušies par sevi, vēl kaut ko nozīmē? Viņš atzina, ka mīlestības ceļus var parādīt tikai tas, kas „šo ceļu ir gājis pats un tajā sasniedzis visaugstāko svētumu. Un tā ir mūsu Debesu Māte – Vissvētākā Jaunava Marija”.

Uzrunu Liepājas diecēzes bīskaps noslēdza ar aicinājumu doties cauri dzīvei, mīlot ikvienu cilvēku, arī savus ienaidniekus, un stiprinājumu šai mīlestībai rast Dieva baušļu ievērošanā.

Arī Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis Svētās Mises noslēgumā, uzrunājot ģimenes, aicināja tās vienmēr atrastu laiku lūgties kopā, kā arī novēlēja vienmēr atrast laiku savstarpējam dialogam.

LRKB IC