Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Filmējoties jaunai filmai, aktieris Entonijs Hopkinss "pārtop" par pāvestu
09.05.2018 pl. 07:57
Sers Filips Entonijs Hopkinss neplāno samazināt radošo tempu un ir iesaistījies darbā pie jaunās kinofilmas “Pāvests” (“The Pope”), ko sāka filmēt 2017. gada novembrī Argentīnā.

Slavenajam velsiešu aktierim aiz muguras ir bagātīga kinokarjera piecu desmitgažu garumā, ASV Kinoakadēmijas balva “Oskars” par lomu filmā “Jēru klusēšana”, un tagad cienījamajā 80 gadu vecumā viņš piekritis spēlēt pāvestu Benediktu VXI jaunajā NETFLIX projektā.

Kino drāmā tiks attainotas pāvesta Benedikta XVI un viņa sekotāja pāvesta Franciska savstarpējās attiecības. Stāsts aptvers laiku no pāvesta Benedikta XVI ievēlēšanas 2005. gadā pēc viņa priekšteča pāvesta Jāņa Pāvila II nāves līdz pāvesta Franciska ievēlēšanai. Kā ziņots vietnē Deadline Hollywood, filma stāstīs par pāvesta Benedikta XVI pontifikāta laiku un drosmi, uzņemoties risku un atkāpjoties no pāvesta amata, kas savukārt atvēra durvis uz pāvestību Argentīnas kardinālam Horhem Mario Bergoljo - viņa pēctecim pāvestam Franciskam, kurš kļuva par pirmo pāvestu jezuītu un pirmo pāvestu no Dienvidamerikas kontinenta. Sižeta līnija tāpat pieskarsies tam, kā, negribīgi uzņemoties pāvesta amatu 2013. gadā, pāvests Francisks ar savu pazemību un veltīšanos trūkumcietējiem kļūst par uzlādējošu spēku virzībā uz toleranci un pārmaiņām.

Sociālajos tīklos parādījušās pirmās fotogrāfijas no filmas uzņemšanas laukuma Romā, kurās redzams Entonijs Hopkins, ietērpts atbilstoši pāvesta lomai. Bez baltās zuccheto vai tiāras, taču baltajā pāvesta sutanā un sniegbalti sirmiem matiem, kas sakārtoti viļņos, aktieris ļoti līdzinās pāvestam Benediktam XVI.

Pāvestu Francisku filmā attēlos aktieris Džonatans Praiss, kurš pazīstams no filmām “Troņu spēles”, “Afēra ar kaklarotu”, “Karību jūras pirāti” u.c.

Filmas projekts un galveno lomu atveidotāji tika izsludināti 2017. gada rudenī, taču pirmizrādes datums vēl nav zināms. Filmas režisors ir Fernando Meirelles, scenāriju sarakstījis Entonijs Makkārtens.