Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Izsolē pārdotā pāvesta auto līdzekļi kalpos kristiešiem Irākā
16.05.2018 pl. 20:16
"Paldies pāvestam Franciskam par Lamborghini žestu! Tagad vēl vairāk kristiešu varēs atgriezties Ninivē,” saka Babilonijas kaldiešu patriarhs Rafaels Luiss I Sako.

Baltais vienīgā izlaiduma auto “Lamborghini Huracan”, ko Svētajam tēvam pagājušajā gada nogalē uzdāvināja Itālijas prestižo automobiļu ražošanas firma, pirms dažām dienā, 12. maijā, tika pārdots izsolē par 715 tūkstošiem eiro.

Pēc Franciska vēlēšanās, šī summa tiek novirzīta labdarībai. Lielu tās daļu saņems organizācija “Palīdzība Baznīcai, kas cieš”, lai atbalstītu kristīgo ciematu atjaunošanu Ninives ielejā Irākā.

“Pāvests nemitējas izrādīt savu tuvību Irākas kristiešiem,” saka patriarhs Sako. Viņš apgalvo, ka šī dāvana vieš lielu cerību un iedrošinājumu. “Mums ir svarīgi palikt,  turpināt mūsu dzīvi Irākā, liecināt šeit par mūsu ticību un Evaņģēlija vērtībām,” saka Irākas Baznīcas garīgais gans.

Šī gada 25. martā Ninives ielejā atgriezās 8213 ģimenes. Tas sastāda vairāk nekā 42% no 19 452 ģimenēm, kas bija spiestas bēgt ienākot “Islāma valsts” invazoriem 2014. gada augustā.

Organizācija “Palīdzība Baznīcai, kas cieš” Irākā šai laikā ir atbalstījusi humanitāros projektus par kopējo summu 37 miljoni 703 tūkstoši 54 eiro.

12. maijā, tieši tai dienā, kad tika izsolīta “Lamborghini”, Irākā notika parlamentārās vēlēšanas. Rezultāti pagaidām nav definitīvi, bet priekšgalā visvairāk šobrīd izceļas šiītu garīdznieka Mohtadas Al Sadra kandidatūra. Kā stāsta patriarhs Sako, Al Sadrs vienmēr ir bijis atvērts pret reliģiskajām minoritātēm, bet viņa uzvaras gadījumā ir jāredz, ar ko viņš veidos koalīciju. Pie vēlēšanu urnām ir devies tikai neliels skaits vēlētāju, jo irākieši ir zaudējuši uzticību politiskajai klasei. Trūkst konkrētu projektu un valstī valda spēcīga korupcija. Patriarhs Rafaels Luiss I Sako izsaka cerību, ka jaunie politiķi spēs lietas sakārtot un jo īpaši, vienot tik sašķeltu zemi, kāda šobrīd ir Irāka.

Radiovaticana.va