Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Itālija: aicinājums pavadīt brīvdienas klosteros
20.05.2018 pl. 15:01
Slēgti klosteri un konventi ir kļuvuši gandrīz vai par mītu. Itālijā, piemēram, vairāk nekā 1600 reliģisko struktūru tiek atvērtas tūristiem, kuri šeit varēs pavadīt brīvdienas, meklējot miera gaisotni un atpūtinot savu miesu un garu.

Šovasar tiek piedāvāts 123 tūkstoši gultasvietu. Brīvdienas klosterī nenozīmē, ka atpūtniekiem, kas šeit ierodas, būtu obligāti jāpiedalās kopienas dzīvē, taču tiem, kas to vēlēsies, šāda iespēja tiks dota. Reliģiskās struktūras izrāda pretimnākšanu tūristiem visos 20 Itālijas reģionos un visās zonās – pie jūras, vai ezeriem, kalnos, ar mākslu bagātās pilsētās.

Ienākumi no tūristiem tiks izmantoti karitatīvām un misionārām aktivitātēm, ko draudzes un reliģiskie ordeņi veic Itālijā un "trešās pasaules" valstīs. Tādējādi, tie, kas atpūtīsies pie klostermāsām un klosterbrāļiem, varēs apzināties, ka viņi pakalpo nabadzīgajiem.

Ar dažādiem atpūtas veidiem, ko piedāvā Itālijas reliģiskie institūti, var iepazīties portālā www.ospitalitareligiosa.it. Šajos portālos varēs arī sazināties ar izvēlētajām atpūtas struktūrām.

Foto: brīvdienu māja "Pius IX" Venēcijā

Radiovaticana.va
Foto: ospitalitareligiosa.it