Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

#Procesja vieno miljonus katoļu Kristus Miesas un Asiņu svētkos
03.06.2018 pl. 20:49
Polijas katoļu bīskapu konference aicina: “Parādīsim sociālajos medijos, kā mēs mūsu zemē piedzīvojam Kristus Miesas un Asiņu svētkus!”

“Pāvests Jānis Pāvils II sacījis, ka mūsu ticība kļūst stiprāka, kad tā tiek nodota tālāk,” sacīja Polijas katoļu bīskapu konferences preses sekretārs pr. Pāvels Ritels-Andriaņiks (Pawel Rytel-Andrianik), aicinot ar savu ticības pieredzi dalīties sociālajos tīklos Facebook un Twitter. “Dalīsimies ar attēliem, fotogrāfijām un video, kurus atzīmēsim ar tēmturi #Procesja (poļu val. - procesija)." Pagājušajā gadā līdzīgai iniciatīvai apvienojās ap 5 miljoniem poļu. Ja kāds vēlas redzēt, kā Polijā notiek euharistiskās procesijas, atliks tikai ievadīt meklēšanas laukā vārdu #Procesja," sacīja preses sekretārs. “Kristus Miesas un Asiņu svētki ir atklāta, publiska mūsu ticības liecība. Mēs varam par savu ticību liecināt arī sociālajos medijos. Tur varam ievietot un publicēt attēlus, foto un video, pievienojot tēmturi #Procesja. Šādā veidā mēs varēsim veidot priekšstatu, kā piedzīvojam šos svētkus mūsu zemē,” uzsvēra pr. Pāvels Rītels-Andriaņiks.

Bīskapu konferences preses sekretārs atzīmēja, ka Kristus Miesas un Asiņu svētki ir brīdis, kad procesijās pa pilsētu ielām dodas katoļticīgie, lai pielūgtu Jēzu un apcerētu Viņa klātbūtni Vissvētākajā sakramentā. “Tā nav demonstrācija, bet gan visas Baznīcas kopēja diženā lūgšana, kurā vienojas daudzie ļaudis, kuri sanākuši kopā lūgties un ieaicināt Jēzu savā ikdienā. Galu galā šīs procesijas mēro ceļu gar mūsu dzīvesvietām, darbavietām un izklaides vietām. Un Kristus Miesas un Asiņu svētkiem vajadzētu uzsvērt Dieva klātbūtni visās mūsu lietās. Mums vajag šajā pieredzē dalīties arī sociālajos tīklos.”

Viņš atgādināja, ka iekpriekšējās šāda veida iniciatīvas bija ļoti iecienītas un populāras sociālajos medijos, un tas liecina par to, ka to lietotājiem ir vēlme dalīties ar savu ticības pieredzi. “Īstenojot šādas iniciatīvas, ļoti nozīmīgs aspekts ir fakts, ka publicēdami šādus foto un video, kas uzņemti, piemēram, ar viedtālruni, mēs dodam iespēju citiem piedalīties svarīgos reliģiskos pasākumos. Līdz ar to tiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevar personīgi piedalīties procesijā, ir iespēja būt kopā ar visiem garā,” sacīja episkopāta preses sekretārs.

Polijā Kristus Miesas un Asiņu svētki tiek svinēti pirmajā ceturtdienā pēc Svētās Trīsvienības svētkiem, tāpat kā Latvijā, taču Polijā tā ir oficiāla brīvdiena. Šiem svētkiem seko tradicionālā svētku oktāva, kuras laikā notiek euharistiskās procesijas.

episkopat.pl/kath.net
Foto: Twitter @wadowiceonline