Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Simtgades svētceļojums nedēļas nogalē sasniegs Rīgu
12.06.2018 pl. 07:30
Simtgades svētceļojuma dalībnieki turpina lūgšanu ceļu par mūsu valsti apkārt Latvijas robežai. Sākot svētceļojuma trešo posmu “Piejūras ceļu”, viņi 36 dienās ir nogājuši jau 670 kilometrus ceļa posmos “Māras ceļš” un “Ziemeļmeita”.

Pavisam drīz, sestdien, 16. jūnijā, svētceļnieki sasniegs Rīgu un nakšņos Rīgas Kristus Karaļa draudzē. Nākamajā dienā viņi ienāks vairākās Rīgas draudzēs, bet nakti pavadīs māsu kalpoņu klosterī Ķīpsalā.

Savā “Facebook” kontā par svētceļnieku gaitām raksta viena no tā dalībniecēm Nora Kauliņa. Stāstot par svētceļnieka ikdienu, viņa norāda, ka diena sākas pl. 7.30, pl. 8 seko brokastis, bet pēc tām, dziedot valsts himnu, sākas ikdienas ceļš. Pirmā stunda tiek veltīta Dieva slavēšanai dziesmās un vārdos, bet pēc īsas atpūtas pauzes ceļš atsākas ar Rožukroņa lūgšanu, kuras laikā tiek izteikti gan individuālie lūgumi, gan kopīgais nodoms – par Latvijas garīgo atdzimšanu.

Pēc pusdienām svētceļnieki lūdzas Dieva Žēlsirdības kronīti, lasa Svētos Rakstus un klusumā tos pārdomā. Katru dienu no rīta vai vakarā ir Svētā Mise. Diena noslēdzas ar vakariņām pl. 19, kurām seko tikšanās ar vietējiem iedzīvotājiem, dažkārt arī žēlsirdības vai aizlūgumu vakars.

N. Kauliņa raksta, ka, ejot gar Vidzemes robežu, svētceļniekiem atvēra daudzu luterāņu baznīcu durvis, dodot iespēju gan nakšņot, gan svinēt Svēto Misi.

Patlaban grupā ir aptuveni 30 cilvēki, bet no pirmās dienas iet aptuveni 14 cilvēki. Svētceļnieku grupas gaitām var sekot interneta vietnē www.svetcelojums100.lv un Facebook kontā “Simtgades svētceļojums”, bet pievienoties viņiem ceļā var jebkurā vietā un laikā.

LRKB IC
Foto: Nora Kauliņa