Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

"Simtgades svētceļojuma" dalībnieki ierodas Liepājā
09.07.2018 pl. 07:55
Vienota lūgšanās un solī 8. jūlija vakarā Liepāju sasniedza 40 svētceļnieku grupa no "Simtgades svētceļojuma". Pēc ceļa mērošanas gar Latvijas austrumu robežu un jūras piekrasti svētceļnieki ir sasnieguši Liepāju, un 9. jūlijā plkst. 19.00 Liepājas sv. Jāzepa katedrālē labprāt tiksies ar visiem, lai dalītos svētceļojuma gaitā gūtajos iespaidos un vienotos kopējā lūgšanā par Latviju.

Pirms vairāk kā 2 mēnešiem, 6. maijā, no Aglonas svētceļnieki devās ceļā gar Latvijas robežu, un pēc 100 dienu gājuma un nemitīgām lūgšanām “Simtgades svētceļojums” noslēgsies Aglonā.

 

100 dienas lūgšanā par Latviju – tāds ir svētceļojuma mērķis un nodoms, kuru īsteno gan jauni, gan gados vecāki dalībnieki, kuri devušies ceļā. Ne visiem ir sanācis iet svētceļojumā no pirmās tā dienas, daudzi izmanto iespēju pievienoties pa ceļam, bet ir arī tādi svētceļnieki, kuri svētceļojumā pavadījuši vairāk kā 60 dienas. Ienākot Liepājā, viņi rēķina, ka noietais ceļa garums jau ir ap 1200 kilometriem. Priesteris Arnis Maziļevskis, svētceļojuma idejas autors un vadītājs, saka, ka svētceļojuma galvenais lūgšanu nodoms ir iestāties par Latvijas garīgo neatkarību. "Skaistākais ir Dieva klātbūtne, ko piedzīvojam, un prieks, ko Viņš dod šajā ceļā," saka priesteris Arnis. Ceļā pavadītais laiks ne vien vienojis svētceļniekus lūgšanā, bet ikvienam ļāvis no jauna atklāt arī Latvijas skaistumu.

Visiem, kuri vēlēsies satikt svētceļniekus, uzdot kādu jautājumu, ieklausīties viņu liecībās un kopā slavēt Dievu, varēs to izdarīt 9. jūlijā Liepājas sv. Jāzepa katedrālē pēc vakara Svētās Mises.