Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Gatavojoties Pāvesta vizītei
10.07.2018 pl. 07:32
Pāvesta Franciska vizīte šī gada septembrī būs nozīmīga visai Latvijai. Kopš 8. jūnija Radio Marija Latvija ēterā izskan raidījums „Pētera pēdās”, kura mērķis ir palīdzēt gatavoties pāvesta vizītei Latvijā.

Tajā tiek aplūkots, kas ir pāvests, kāpēc viņš ir, pāvestības vēsture, pāvesta Franciska personība, viņa vizītes Latvijā organizācijas gaitas un lietas, kurām viņš pievērš uzmanību un uz kurām aicina arī citus.

Gan par šīm tēmām, gan par visu, kas saistīts ar pāvestu un viņa vizīti Latvijā, var dzirdēt raidījumā, kas izskan katru piektdienu plkst. 13.00 Radio Marija Latvija ēterā (FM 97,3 Rīgā; FM 97,1 Liepājā; FM 97,0 Krāslavā; FM 93,2 Valkā). Raidījums atkārtojumā izskan sestdienas rītos plkst. 10.10 un otrdienas vakaros plkst. 22.00.

Jau izskanējuši četri raidījumi. Tos noklausīties un iegūt vairāk informāciju par raidījumu var http://www.rml.lv/petera-pedas/. Raidījumi turpinās izskanēt līdz pat pāvesta vizītei Latvijā 24. septembrī.

Pirmajā epizodē tika apskatīts, kas vispār ir pāvests. Par pāvestības vēsturi baznīcā un kāpēc viņam piešķirta tik liela autoritāte stāstīja vēstures profesors un priesteris Andris Priede. Tāpat raidījuma veidotāji kopā ar uz ielas sastaptiem cilvēkiem centās saprast, cik aktuāls šis jautājums ir ne tikai kristiešiem.

Otrā epizode iepazīstināja ar pāvesta Franciska personību. Kopienas „Pro Sanctitate” māsas skaidroja pāvesta nozīmi viņu dzīvē. Savukārt vēl vairāk izprast pāvesta personību palīdzēja priestera Andra Marijas Jerumaņa komentārs.

Trešajā raidījumā tika aplūkoti pāvesta vizītes sagatavošanās darbi. Savukārt pēdējā raidījumā, 29.jūnijā, tika pievērsta uzmanība jauniešu tēmai – par Pasaules Jauniešu dienām Panamā, sarunājoties ar dažādiem organizatoriem un citu valstu jauniešu darba pārstāvjiem.

Katru mēnesi raidījumi cikliski būs par šīm pašām četrām tēmām, kas tika aplūkotas jau iepriekšējos raidījumos.

Radio Marija Latvijā darbojas kopš 2015. gada 08. decembra. Radio Marija Latvija saviem klausītājiem neatkarīgi no viņu reliģiskās pārliecības cenšas sniegt Kristus Labo Vēsti – Evaņģēliju, skaidru katoliskās Baznīcas mācību, vairot lūgšanas pieredzi un sniegt iespēju ielūkoties visas cilvēces kultūras daudzveidībā. Papildus informācija par Radio Marija Latvija un raidījumu „Pētera pēdās” pieejama mājaslapā www.rml.lv.