Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvesta teologs: Kontracepcija padara vīriešus par egoistiem un veicina seksuālo vardarbību
06.08.2018 pl. 07:20
Plaši izplatītā kontracepcijas lietošana ir novedusi pie arvien pieaugošas vardarbības un agresijas pret sievietēm, sacīja pr. Vojčehs Giertihs (Wojciech Giertych) jūlija vidū vizītē Sidnejā. Kontracepcijas mentalitāte ļauj vīriešiem domāt par sievietēm kā par lietām.

Dominikānis pr. Vojčehs Giertihs, kuru 2005. gadā pāvesta teologa amatā iecēla pāvests Benedikts XVI, sacīja, ka kontracepcijas mentalitāte ir izkropļojusi vīriešu seksualitāti, novedot līdz vardarbībai pret sievietēm.

“Kontracepcija nav priekš sievietēm, tā ir priekš vīriešiem,” pr. Giertihs sacīja Sidnejas arhidiecēzes laikrakstam The Catholic Weekly. “Tā padara vīriešus par egoistiem. Tā padara daudzus no viņiem par deģenerātiem, un mēs redzam tā sekas.”

Pr. Giertihs pastāstīja, ka Itālijā valdības apkopotās statistikas dati atklāj, ka laikā no 2009. līdz 2011. gadam katru dienu ticis nogalināts pa sievietei. Viņš sacīja, ka vairāk kā 80 % no visiem noziedzniekiem, slepkavām bijuši upuru seksa partneri, piemēram, draugi, mīļākie, vīri un bijušie partneri.

Arvien lielāka vardarbība pret sievietēm tiek veikta citās valstīs, viņš teica, pieminot Meksiku, kur, saskaņā ar ziņojumiem Vatikāna laikrakstā L’Osservatore Romano, katru dienu tiek nogalināts pa sešām sievietēm. “Šo vīriešu sirdīs un prātos mīt pārliecība, ka pret sievieti jāizturas kā pret lietu, uz ko viņiem ir visas tiesības. Tas deformē vīrieti, atbrīvojot viņu no jebkādas atbildības,” sacīja priesteris.

“Kad seksualitātei tiek piemērota šāda nozīme, tā nesniedz augstāko laimi, un tādēļ tā funkcionē kā narkotika, pastāvīgi pieprasot vēl un vēl, un vēlāk tas noved pie vardarbības,” viņš sacīja. “Par to liecina augstie sieviešu slepkavību rādītāji, kas pierāda to, ka arvien vairāk sieviešu cieš no vardarbības, ko paveic viņu partneri.”

Pretapaugļosanās tablešu ieviešana pirms gandrīz 60 gadiem daudzās zemēs ir novedusi pie tā, ko priesteri sauc par demogrāfisko ziemu, un pie intereses trūkuma par laulību un tēvišķību vīriešu vidū.

1968. gadā gan svētīgais pāvests Pāvils VI, gan sv. Jānis Pāvils II, pirms kļuva par pāvestu, paredzēja, ka kontracepcija izkropļos cilvēka seksualitāti. Sv. Jānis Pāvils II, būdams toreiz vēl Krakovas arhibīskaps, bija viens no dalībniekiem savas arhidiecēzes teologu gupā, kas sūtīja memorandu, lai līdzdarbotos svētīgajam Pāvilam VI enciklikas “Humanae Vitae” ( 1968. gads) sagatavošanā. Memorandā bija skaidrots, ka kontracepcija rada egoismu.

“Paškontrole, savaldīšanās, pašatdeve, sevis dāvāšana un neaizskaramība tiek izskaustas savas baudpilnās, patīkamās pieredzes un sajūtu vai emociju apmierināšanas dēļ. Šādi akti ne vien neveido patiesu mīlestību, bet atkārtoti noved pie mīlestības izkropļošanas,” rakstīja topošais pāvests.

“Cīņa pret šādām sajūtām, cieņa pret dzemdībām un savstarpējām attiecībām kristīgajā aicinājumā – tas gala rezultātā ved pie svētuma, kas laulāto starpā veicina pieaugšanu mīlestībā,” sacīja pr. Giertihs. “Svarīgi ir pieaugt savstarpējā žēlsirdībā un arī šķīstībā, kas kalpo žēlsirdībai.”

Catholicherald.co.uk
Tulk.: D.Bergmane
Foto: Op.org