Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Vatikāns publicē detalizētu pāvesta vizītes Baltijā programmu
05.09.2018 pl. 06:54
4. septembrī Vatikāna oficiālajā mājaslapā ir publicēta paplašināta informācija par pāvesta Franciska apustuliskās vizītes Baltijas valstīs programmu, papildinot to ar konkrētiem ierašanās, kā arī dažādu pasākumu un tikšanos laikiem.

Pāvests sestdien, 22. septembrī, plkst. 11.30 ieradīsies Lietuvas galvaspilsētas Viļņas starptautiskajā lidostā, kur notiks viņa sagaidīšanas ceremonija. Plkst. 12.10 viņš dosies uz Prezidenta pili, kur vispirms tiksies ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, bet pēc tam ar citām valsts augstākajām amatpersonām, kā arī uzrunās diplomātisko korpusu. Plkst. 16.30 pāvests apmeklēs un lūgsies Viļņas Žēlsirdības Dievmātes sanktuārijā, bet plkst. 17.30 tiksies un uzrunās jauniešus Viļņas katedrāles laukumā, pēc tam apmeklējot katedrāli.

Nākamajā dienā plkst. 10 pāvests Francisks svinēs Svēto Misi un uzrunās klātesošos Kauņas Santakos parkā. Pēc dievkalpojuma sekos lūgšana “Kunga eņģelis”. Plkst. 12.35 paredzētas pusdienas kopā ar Lietuvas bīskapiem, bet plkst. 15 Kauņas katedrālē Francisks tiksies un uzrunās priesterus, semināristus  un konsekrētās personas. Dienu noslēgs Okupācijas un brīvības cīņu muzeja apmeklējums un lūgšana.

Pirmdien, 24. septembrī, kā zināms, pāvests apmeklēs mūsu valsti. Rīgas Starptautiskajā lidostā viņš ieradīsies plkst. 8.20, kur notiks oficiāla sagaidīšana. Plkst. 8.50 pāvests būs Prezidenta pilī, kur tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un uzrunās valsts augstākās amatpersonas, sabiedrības pārstāvjus un diplomātisko korpusu. Plkst. 10.10 kopā ar prezidentu Francisks noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet pēc tam dosies uz Rīgas Domu, kur plkst. 10.40 būs ekumeniskais dievkalpojums. Tā laikā pāvests uzrunās klātesošos. Plkst. 11.50 Vatikāna delegācija dosies uz Svētā Jēkaba katedrāli, un pāvests sveiks tur sanākušos.

Pēc pusdienām ar Latvijas bīskapiem Svētās Ģimenes mājā Francisks un viņu pavadošā delegācija ar helikopteru dosies uz Aglonu, kur plkst. 16.30 celebrēs Svēto Misi un uzrunās ticīgos Aglonas sanktuārija sakrālajā laukumā. Pāvests pēc atvadu ceremonijas plkst. 18.45 ar helikopteru dosies uz Viļņu.

Otrdien, 25. septembrī, ar Igaunijas galvaspilsētas Tallinas apmeklējumu noslēgsies Franciska vizīte Baltijā. Plkst. 8.15 Viļņas starptautiskajā lidostā notiks atvadu ceremonija, un pāvests izlidos uz Tallinu. Pēc oficiālās sagaidīšanas Tallinas starptautiskajā lidostā plkst. 10.15 sekos vizīte pie Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas, kā arī tikšanās ar vietējām valsts amatpersonām un uzruna diplomātiskajam korpusam Prezidenta pils Rožu dārzā. Plkst. 11.50 Kārļa luterāņu baznīcā Francisks uzrunās sapulcējušos jauniešus. Pēc pusdienām Brigitas māsu klosterī Piritā plkst. 15.15 Svētā Pētera un Pāvila baznīcā notiks tikšanās ar “Caritas” pārstāvjiem, kurai plkst. 16.30 sekos Svētā Mise ar pāvesta homīliju Tallinas Brīvības laukumā. Pēc atvadu ceremonijas lidostā plkst. 18.45 pāvests Francisks izlidos uz Romu.

LRKB IC