Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

"Kunga eņģelis" no Kauņas: pāvests aicina mūs palīdzēt citiem viņu vajadzībās
23.09.2018 pl. 13:23
Pēc Svētās Mises Santakos parkā Kauņā pāvests lūdzās Angelus jeb “Kunga eņģelis” lūgšanu kopā ar visiem klātesošajiem. Šo lūgšanu viņš parasti vada katru svētdienu Sv.Pētera laukumā Vatikānā, un tā tiek pārraidīta pa visu pasauli.

Pirms tradicionālās mariāniskās lūgšanas, Svētais Tēvs atzīmēja, ka pasaulē ir dažādi karu un konfliktu rašanās un izplatīšanās veidi, bet kristiešiem būtu jāpaliek nelokāmiem savā nostājā vienam otru respektēt, dziedēt rētas, būvēt tiltus un stiprināt attiecības.

Viņš aicināja klātesošos lūgt Marijai palīdzību mūsu pašu krusta iedēstīšanā un audzēšanā, - lai mūsu kalpošanas un apņemšanās krusts aug un attīstās tā, ka palīdzam citiem viņu vajadzībās, palīdzam [tur], kur atskan nabadzīgo lūgšanas, kur nepieciešamas rūpes un gādība par izstumtajiem. Tādā veidā mēs varam savas dzīves un mūsu kultūru turēt drošā attālumā no iespējas vienam otru iznīcināt vai atstumt, izolēt, vai atbrīvoties no tā, kas mums šķiet traucējošs vai neērts.”

Pēc Angelus lūgšanas pāvests Francisks veltīja sveicienu Lietuvas prezidentei, valsts amatpersonām, Lietuvas bīskapiem un visiem, kas palīdzējuši dažādos veidos, īpaši ar lūgšanām, šīs vizītes norisē. Pāvests piebilda, ka vēlāk dienas gaitā lūgsies pie ebreju geto upuru pieminekļa Viļņā un lūgs Visaugstākajam svētīt dialogu un palīdzēt centienos pēc taisnības un miera.

Foto: Robertas Dackus