Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liturģiskās mūzikas darbnīcas ar Vissv. Jaunavu Mariju, Rožukroņa Karalieni
14.10.2018 pl. 09:31
Arī šajā rudenī Liepājas Sv. Dominika klosterī atsāksies liturģiskās mūzikas darbnīcu cikls. Tajās dalībnieki uzklausīs konferences par liturģiju, kopā lūgsies un mācīsies jaunas dziesmas. Aicināti piedalīties tajās visi, kam interesē Baznīcas liturģija, īpaši draudžu koru vadītājiem un dziedātājiem.

Iepriekšējā gadā vairāk pievērsāmies atsevišķiem liturģiskā laika periodiem. Šogad vēlētos šo darbnīcu norisi atvēlēt Dievmātei Marijai, un tāpēc pirmā darbnīcu sesija notiks jau šomēnes, Rožukroņa Karalienes mēnesī – 25., 26., 27. un 28. oktobrī.

Eksperimentālā kārtā, paklausot Aglonas bazilikas kora skolas dibinātājas Ievas Lazdānes ieteikumam un domājot par tiem, kuriem svētdienā jābūt atpakaļ kalpošanā savās draudzēs, rīkosim darbnīcas skolēnu brīvlaika nedēļā un sāksim jau ceturtdienas, 25. oktobra vakarā, un tēmu par Vissv. Jaunavu Mariju izvērsīsim līdz sestdienai, ar kulmināciju sestdienas, 27. oktobra Sv. Misē 12.00. Tomēr droši var piedalīties arī no piektdienas, 26. oktobra, un darbnīcu norise turpināsies līdz svētdienas Sv. Misei Sv. Dominika baznīcā, sagatavojot skaistus dziedājumus.

Kā allaž, dalībniekiem būs iespējams kopīgi ieturēt maltītes, lūgties rīta un vakara lūgšanas, uzklausīt t.Oskara OP lekcijas, saņemt nošu materiālus un dziedāt. Klosterī pieejamas naktsmājas.

Pieteikties lūdzam laikus, lai varam sagatavot katram nepieciešamo – līdz 21. oktobra vakaram, zvanot 26705843 vai rakstot lociki@gmail.com Kristīnei. Turpat arī informācija par norisi un iespējamo dalības ziedojuma apmēru.

Tāpat informēju, ka nākošā vasarā 24. līdz 29. jūnijam Liepājas Sv. Dominika klosterī notiks Liturģiskās mūzikas darbnīcas poļu komponista un diriģenta Pāvela Bembeneka vadībā.

Kristīne Locika,
Sv. Dominika baznīcas Sholas vadītāja