Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Jauni nomināti Liepājas diecēzē
29.10.2018 pl. 07:40
Jau septembrī priesteris Valdis Drīksna aizstāvēja licenciāta grādu Katoļu Universitātē Ļubļinā, Polijā un atgriezās Latvijā, lai kalpotu diecēzē un vienlaicīgi turpinātu doktorantūras studijas tajā pašā universitātē Polijā. Ar 29. oktorbri viņš tiek nozīmēts par Grobiņas, Priekules, Vaiņodes un Bārtas draudžu administratoru un apkalpos arī Kalētu misiju punktu.

Līdz ar to līdzšinējais Grobiņas, Priekules, Vaiņodes un Bārtas draudžu administrators, priesteris Andris Vasiļevskis tiek atbrīvots no minēto draudžu administratora kalpojuma un tiek nozīmēts par Aizputes, Pāvilostas un Vecpils draudžu administratoru.

Līdzšinējais Aizputes, Pāvilostas un Vecpils draudžu administrators, priesteris Mariušs Kempa (attēlā) tiek atbrīvots no šo draudžu apkalpošanas un atgriežas kalpot Polijā, Ļubļinas arhidiecēzē. Kopš 2002. gada priesteris Mariušs kā misionārs kalpoja Liepājas diecēzē. Ļubļinas diecēze atbalstīja mūs dāvājot priesteri, kas veiktu kalpošanu pie mums. Tas rādīja Baznīcas vienotību un solidaritāti Dieva Vārda sludināšanā. Ņemot vērā, ka lēnām no studijām un kalpošanas ārzemēs atgriežas Latvijas priesteri un Polija piedzīvo priesteru trūkumu, kā arī sazinoties ar Ļubļinas arhibīskapu Staņislavu Budziku, tika panākta vienošanās par pr. Mariuša uzņemšanu atpakaļ diecēzē, lai arī tur varētu veikt priesterisko kalpošanu. Pateicamies pr. Mariušam par ilggadējo kalpošanu Liepājas diecēzē, par darbu ar jauniešiem un svētceļojumu uz Aglonu organizēšanu. Lai Dievs arī turpmāk svētī pr. Mariuša kalpošanu dzimtajā diecēzē un Dievmāte - Priesteru Māte - pavada viņu ar savu aizbildniecību.