Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Ar labdarības pasākumu Kolkas baznīcā atbalsta grūtībās nonākušu ģimeni
03.12.2018 pl. 20:38
Svētdien, 25. novembra vakarā izskanēja Kolkas katoļu draudzes rīkotais labdarības dievkalpojums-koncerts Mazirbes ugunsnelaimē cietušās Milleru ģimenes atbalstam. Kolkas un līvu draugs priesteris, profesors Andris Priede aicināja novada iedzīvotājus un viesus uz sirsnīgu satikšanos un kopā būšanu lūgšanā, mūzikā un mākslā.

Aicinājumam atsaucās mūziķi, kas veltīja savu sniegumu: vijolniece Madara Jauģiete, tompetists Harijs Ločmelis, koncertmeistare Jana Zelmene, Vincents Tabors un Taida Kalniņa. Savas gleznas labdarības mērķim ziedoja mākslinieces: Agnija Ģērmane, Ieva Liepiņa, Silvija Meškone, Ligita Caune un Giedre Riškute. Koncerta un Svētās Mises ievadā klātesošos uzrunāja Kolkas katoļu draudzes prāvests Juris Krisūns, savukārt lībiešu valoda izskanēja gan kolcinieku iemīļotā ansambļa „Laula” priekšnesumā, gan priestera A. Priedes Evaņģēlija lasījumā.

Pēc dievkalpojuma, izskanot maigajām vijoles skaņām, aizkustinošajai trompetes melodijai un sirsnīgajām līvu dziesmām „Laulas” izpildījumā, ieraudzījām ko brīnišķīgu – baznīcu rotāja krāšņas gleznas, kurās katrs varēja ieraudzīt sev kaut ko tuvu, mīļu un pazīstamu. Žilbinošie ziedu motīvi, mūžam mainīgās jūras attēlojums, regate, Mazirbes baznīca, Līvu piekrastes dabas ainavas – katrā no mākslas darbiem atspoguļojās mūsu dzimtās zemes skaistums un unikalitāte, tie pārsteidza, uzrunāja un iedvesmoja! Gleznas rosināja lielu interesi klātesošajos, vairākas tika pie īpašniekiem jau pavisam neilgā laikā, savukārt daļa joprojām pieejamas Kolkas katoļu draudzē un iegādājamas par ziedojumu (sīkāka informācija pa tālr. 29793759). Visi labdarības pasākumā saziedotie līdzekļi gan no mākslas darbiem, gan privātie ziedojumi tiks novirzīti Milleru ģimenei, kura postošajā ugunsgrēkā zaudēja gan pajumti – gadu gaitā pašu celtās mājas, gan visu iedzīvi.

Mūsu vidū bija arī nesen mūžībā aizgājušās ilggadējās draudzes priekšnieces Beneventas Ružānes meita Ērika, kura klātesošos aizkustināja ar sirsnīgu žestu, labdarības izsolē iegādājoties trimdas vecmeistara Jura Soikana oriģinālgrafikas un uzdāvinot tās Kolkas katoļu baznīcai, kas turpmāk vienmēr būs mīļa piemiņa Ružānes kundzes kalpojumam un ieguldījumam gan draudzes dibināšanas gaitā 90. gadu sākumā, gan Kolkas katoļu baznīcas tapšanas laikā, gan arī draudzes vēlākajos darbības gados jau savā dievnamā.

Negaidītu, jauku pārsteigumu bija sagādājis Latvijas izcilais un daudzkārt godalgotais bobslejists Oskars Melbārdis, kurš šim labdarības mērķim bija atsūtījis savu bobsleja formas tērpu ar parakstītu autogrāfu! Jāpiebilst, ka arī tas joprojām ir pieejams par ziedojumu.

Kolkas katoļu draudze izsaka lielu pateicību ikvienam, kurš atsaucās aicinājumam nepalikt vienaldzīgam pret līdzcilvēku nelaimi un ziedoja savu laiku un devumu, kā arī visiem iesaistītajiem māksliniekiem, mūziķiem, priesteriem un labdariem. Pēc svētīgā pasākuma varējām aiziet mājās gandarīti, cerības un mīlestības piepildīti. Siltā svecīšu gaisma, kas rotāja Jūras Zvaigznes Dievmātes altāri, bija uzvarējusi rudens tumsu, atverot mūsu sirdis ticībai labajam un gaišajam!

Aiva Rēriha