Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Kuldīgā labdarības koncertā aicina pamanīt otru sev līdzās
04.12.2018 pl. 12:20
Neskatoties uz drēgno laiku, š.g. 25. novembra pēcpusdienā Kuldīgas Sv.Trīsvienības baznīcā bija sapulcējies krietns skaits ļaužu, lai piedalītos labdarības koncertā "Pilnais trauks" un atbalstītu Ivitu cīņā ar smago slimību.

Koncerta ideja sākotnēji bija pavisam vienkārša - šo tumšo laiku padarīt gaišāku ar labām domām, labiem darbiem un dalīšanos labajā. Kā sacīja pr. Vjačeslavs Bogdanovs, draudze nav tikai svētdienā baznīcā sanākušie ļaudis, - ir jāskatās daudz plašāk, un tas nozīmē, ka labajiem darbiem un palīdzēšanai nav robežu. Pamanīt otru sev līdzās un būt kopā sarežģītā brīdī ir tas, ko mums visu laiku jāmācās un kas jādara.

Par labdarības koncerta mērķi šoreiz tika domāts mazliet savādāk, nekā ierasts: tā nebija vien ziedojumu vākšana vai materiāla atbalsta iespēju meklējumi, bet galvenokārt iedrošinājuma, atbalsta un tuvākmīlestības veltīšana brīnišķīgai sievietei, sievai, māmiņai Ivitai, kura kopš 2012. gada nerimstoši cīnās ar vēzi. Viņa pārcietusi jau 8 operācijas un vairāk kā 40 ķīmijterapijas cīņā ar smago slimību. Diemžēl ir vajadzīgi vēl līdzekļi un garīgs stiprinājums, lai pievārētu slimību pavisam. Pati būdama mediķis, viņa lieliski zina, kā palīdzēt citiem. Taču nu ir pienācis brīdis, kad pašai jāmācās lūgt un pieņemt palīdzību no citiem.

Ivita šajā dienā bija atbraukusi uz Kuldīgu, lai pabūtu Kuldīgas katoļu draudzē un veltītu brīdi laika draugiem un lūgšanai, taču reizē saņēma arī materiālo palīdzību, iedvesmojošus atbalsta vārdus un sirsnīgus muzikālos priekšnesumus. Koncerts, kurā ar savām muzikālajām dāvanām dalījās Sintija Grava, Dace Milzere un viņas audzēknis Kirils Švidčenko, ilga vairāk kā stundu. Ievadvārdus teica draudzes prāvests pr. Vjačeslavs Bogdanovs, bet koncerta gaitā ar savu liecību dalījās Ivita. Visus klātesošos neapšaubāmi pārsteidza un aizkustināja neredzīgā un vājdzirdīgā Kirila ģitārspēle.

Koncerta nosaukumam “Pilnais trauks” arī bija sava nozīme: Dievs mūs katru vēlas redzēt kā pilnu, pāri plūstošu trauku, no kura varam dot daļu arī citiem. Tā kā Ivita vienmēr ir bijusi pretīmnākoša, izpalīdzīga un dalījusies ar savu padomu un palīdzību, atdodot no sava trauka citiem, tagad citiem ir pienācis laiks “uzpildīt” viņas trauku. Tādejādi padodam visu labo tālāk viens otram, piepildot viens otra trauku.

Ivitas atbalstam tika saziedoti 473,36 euro. Organizētāji, Ivitas draugi no Kuldīgas Sv.Trīsvienības draudzes, apliecināja, ka koncerta organizēšana padevusies viegla – viss kārtojies gludi, bez piepūles, it kā pats no sevis: sākot ar ideju, beidzot ar tehniskām lietām. Visi, kam tika lūgta jebkāda iesaistīšanās vai palīdzība, atsaucās un atbalstīja. Paldies vietējam laikrakstam “Kurzemnieks” par informācijas padošanu tālāk, paldies Radio Marija par to, ka koncertu varēja dzirdēt tiešraidē, paldies mūziķiem, kuri uzreiz dedzīgi atsaucās idejai, paldies visiem, kuri ar savu roku darbu vai lūgšanām ļāva šim koncertam notikt, un paldies tiem, kuri turpina paturēt Ivitu savās aizlūgšanās!

Ja vēlies palīdzēt Ivitai Kupakai, tad var ziedot arī ar pārskaitījumu uz viņas kontu: LV90NDEA0000081907672.

Foto: Ivita (pirmā rindā centrā pa vidu) ar koncerta organizētājiem, draugiem un mūziķiem