Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Top grāmata par pāvesta vizīti Baltijas valstīs
15.12.2018 pl. 09:25
Pirms nepilniem trim mēnešiem – šī gada septembrī – Baltijas valstis apmeklēja pāvests Francisks. Šobrīd, atskatoties uz nozīmīgo notikumu, ir radusies doma vizīti iemūžināt grāmatā, iekļaujot tajā ne tikai Franciska uzrunas un trijās Baltijas valstīs tapušās fotogrāfijas, bet pievienojot arī vietējo cilvēku liecības.

Kā pastāstīja viena no grāmatas idejas autorēm Ingrīda Lisenkova, doma par šāda izdevuma nepieciešamību “dzima vairāku cilvēku prātos vienlaikus. To rosināja gan vizītes iemūžināšanā iesaistītie fotogrāfi, gan Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta vadītāja Žanete Narkēviča, gan arī Romas katoļu Baznīcas Latvijā bīskapi”.

Grāmata top sadarbībā ar igauņiem un lietuviešiem, tas ir, latviešu izdevumā tiks iekļautas kaimiņvalstīs tapušās fotogrāfijas un tur izskanējušās pāvesta uzrunas, kuras jau tagad tiek tulkotas latviešu valodā. Arī Lietuvā un Igaunijā grāmatā tiks iekļautas visās trijās valstīs izskanējušās uzrunas, jo Franciska vizītes programma bija veidota, visu triju valstu apmeklējumu uztverot kā vienotu veselumu. “Tāpēc, piemēram, viņa teiktie vārdi jauniešiem Lietuvā un Igaunijā ir vienlīdz domāti arī Latvijas jaunatnei,” uzsver I. Lisenkova.

Lai latviešu izdevumā ieskanētos Latvijas iedzīvotāju pārdomas un piedzīvotais vizītes laikā, ikviens, kas piedalījās kādā no vizītes programmā ietvertajiem pasākumiem Rīgā, Aglonā vai kaimiņvalstīs, tiek aicināts līdz 24. janvārim atsūtīt savu personīgo stāstu par 2018. gada 24. septembri. Arī tie, kas vizītei sekoja ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību, var dalīties savās pārdomās un piedzīvotajā.

Lūgums liecības sūtīt uz e-pastu: franciskslatvija2018@inbox.lv vai uz pasta adresi: LRKB Informācijas centrs, Klostera iela 4, Rīga, LV - 1050. Uz norādīto e-pastu lūgums sūtīt arī skaistākās un nozīmīgākās fotogrāfijas. Sūtot savu stāstu, lūgums norādīt kontaktinformāciju, lai nepieciešamības gadījumā ir iespējams sazināties un noskaidrot papildu detaļas.

Plānots, ka grāmata varētu iznākt nākamā gada pirmajā pusē.

LRKB IC

Foto: pāvests Francisks Viļņā tiekoties ar jauniešiem (Katedrāle.lv)