Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Visu valstu bīskapi tiksies ar seksuālo noziegumu upuriem
08.01.2019 pl. 09:27
Svētais Krēsls aicina Bīskapu konferenču priekšsēdētājus, kuri nākamā gada februārī Romā kopā ar pāvestu Francisku apspriedīs jautājumus par pedofilijas skandāliem Baznīcā, šajā laikā tikties ar ļaunprātīgās izmantošanas upuriem, lasām paziņojumā.

Pirmā šāda veida sanāksme notiks 2019. gadā no 21. līdz 24. februārim. Tās temats: «Nepilngadīgo aizsardzība Baznīcā». Sanāksmes organizēšanas komitejā darbojas amerikāņu kardināls Blese Kupičs; kardināls Osvalds Grasijas no Indijas; Ticības mācības kongregācijas sekretārs, arhibīskaps Čālzs Šikluna no Maltas un Pontifikālās komisijas Nepilngadīgo aizsardzībai, priesteris Hans Zolners.

Komisijas izdotajā vēstulē, kas adresēta visu valstu Bīskapu konferenču priekšsēdētājiem, tiek citēti pāvesta Franciska vārdi, ka priesteru veikto noziegumu upuri jūtas bezpalīdzīgi, atmesti un nesaprasti, un tas viss vairo viņu ciešanas. «Ja agrāk mūsu reakcijas veids varēja būt neuzmanība, tad šodien mēs vēlamies, lai dziļi izprasta solidaritāte kļūtu par mūsu pašreizējās un nākotnes vēstures veidošanas pamatu», – lasām vēstulē. Tās autori norāda, ka līdzcietības, sapratnes un kopīgās atbildības trūkums ne tikai kavē seksuālo noziegumu upuru izdziedināšanu, bet arī nopietni apdraud Baznīcas ticamību un tās misiju. Pirmais solis ir atzīt patiesību par veiktajiem noziegumiem. Tāpēc bīskapi ir aicināti tikties ar priesteru veikto seksuālo noziegumu upuriem, lai uzklausītu viņu ciešanu pilnās liecības, vēstulē raksta sanāksmes organizētāji.

Vaticannews.va