Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Bīskaps pats pilotē lidmašīnu, lai apmeklētu diecēzes ticīgos
10.01.2019 pl. 16:11
Pazīstams kā Zālamanu Salu “lidojošais bīskaps”, bīskaps Lučiano Kapelli (Luciano Capelli) apmeklē katoļus daudzajās salās, pilotējot mazu lidmašīnu, kuru izmanto arī pārtikas un medikamentu piegādei.

Itālis L. Kapelli 35 gadus bija saleziāņu misionārs Filipīnās, līdz nokļuva Gizo diecēzē 2007. gada oktobrī. Viņš ieradās Zālamanu Salās, kas ir 1000 salu nācija Okeānijā, 6 mēnešus pēc tam, kad zemestrīce bija izpostījusi mājas, skolas un baznīcas.

“Mans pirmais uzdevums bija iedrošināt ļaudis atjaunot katedrāli, septiņas draudzes un 12 skolas,” viņš pastāstīja intervijā The Missioni Don Bosco portālam.

Gizo diecēzes robežās ir ap 40 salu ar 136 347 iedzīvotāju populāciju kopā, no kuriem 11 % ir katoļticīgie t. i. aptuveni 15 000 cilvēki.

Ar Itālijas bīskapu konferences finansiālo atbalstu L. Kapelli bija iespēja apmeklēt pilotu apmācības, kā arī diecēze saņēma ultravieglo mazo lidmašīnu. Ar šo lidmašīnu, kuru viņš pats sāka pilotēt no 2011. gada, bīskaps apmeklē hospitāļus, skolas un kopienas, piegādājot tām medikamentus un citas pirmās nepieciešamības preces. L. Kapelli sacīja, ka izolācija ir galvenais izaicinājums un pārbaudījums cilvēkiem viņa diecēzē, piebilstot, ka tas tiek atrisināts “ar klātbūtni”. “Klātbūtne ir iespējama tikai tad, ja ir līdzeklis, ar ko jūs aizvest.” Ar lidmašīnu viņš var apmeklēt katru misijas punktu 3 – 5 reizes gadā, taču, ja tās nebūtu, būtu jābrauc ar laivu, kas ir bīstami un daudz dārgāk.

No 2018. gada oktobra L. Kapelli ir bijis īpaši aizņemts un noslogots, jo nolēma sūtīt vienu no savas diecēzes 2 priesteriem studēt tālāk. Runājot ar Missio Italia, prelāts sacīja, ka “tas ir upuris, un nav no svara, ka mums atņemti 50 procenti garīdznieku! Taču es paļaujos, ka Kungs ļaus uzplaukt jauniem aicinājumiem un ka nāks jauni [garīdznieki], lai efektīvi un drosmīgi evaņģelizētu.”

“Mēs visus šos gadus esam daudz strādājuši ar jauniešiem un jaunākajām paaudzēm, lai izaudzinātu katehētus un vadītājus kopienās. Man nav bail!”

Catholicnewsagency.com