Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Ceļu uz Jauniešu dienām Panamā sākusi pirmā Latvijas jauniešu grupa
16.01.2019 pl. 19:25
15. janvārī no rīta uz Dienvidamerikas valsti Hondurasu devās jaunieši no Rēzeknes-Aglonas un Jelgavas diecēzes, lai tur gatavotos Pasaules Jauniešu dienām (PJD), kas no 22. līdz 27. janvārim notiks Panamā. Latvijas jauniešus uzņems bīskaps Jozefs Bonello (Joseph Bonello).

Kopumā no Latvijas uz Panamu dosies divas jauniešu grupas, no kurām otra izlidos piektdien, 18. janvārī, lai gatavošanās laiku pirms Jauniešu dienām pavadītu turpat Panamā. Kā informēja pirmās izlidojošās grupas vadītājas kustības “Pro Sanctitate” pārstāves, Hondurasā paredzēts iesaistīties sociālās aktivitātēs, piemēram, jaunieši dosies uz bērnunamiem, pansionātiem, skolām, tāpat viņi iepazīs vietējo kultūru un tradīcijas. 20. janvārī grupa pievienosies latviešiem no Rīgas un Liepājas diecēzes, kas uzturēsies Panamas Svētā Jēkaba draudzē, lai tur kopā izdzīvotu Jauniešu dienu pasākumus.

Daži jaunieši piekrita pastāstīt, kāpēc ir nolēmuši doties tālajā ceļā. Alise norāda, ka PJD piedalīsies pirmo reizi: “Es braucu, lai iegūtu apstiprinājumu, ka katoļu jauniešu pasaulē ir daudz, lai pieaugtu ticībā un gūtu neaizmirstamu pieredzi.” Andis uz Panamu dodas, pateicoties Krustpils draudzes prāvesta Viktora Nagļa atbalstam un iedrošinājumam: “Šī būs mana pirmā pieredze Pasaules Jauniešu dienās, tādēļ sajūtas pirms brauciena ir ļoti īpašas. No PJD sagaidu pilnīgu atslēgšanos no ikdienas rutīnas un došanos pretī garīgai sevis bagātināšanai.”

Santa norāda: “Es nolēmu piedalīties PJD, jo biju piedalījusies Jauniešu dienās Rio. Man tā ir palikusi par brīnišķīgu garīgo pieredzi, un es vēlos kļūt par daļu no tās arī šogad. Šis notikums pulcē vairākus miljonus kristiešu un līdzīgi domājošus jauniešus - vienotība lūgšanās un ticībā ir viena no skaistākajām un spēcīgākajām pieredzēm ikviena praktizējoša kristieša dzīvē.”

Savukārt Evija un Anrijs, kas PJD piedalīsies pirmo reizi, no pasākuma sagaida “privātu, iedvesmojošu un virzošu sarunu ar Dievu caur cilvēkiem, ko sastapsim, emocijām, ko gūsim, un vietām, ko redzēsim. Mums Panamas misija ir skaists turpinājums pirmajam svētceļojumam uz Aglonu 2018. gada augustā.”

Kustības “Pro Sanctitate” pārstāve Rita Refalo ir piedalījusies PJD Romā, Ķelnē, Sidnejā, Riodežaneiro un Krakovā. Visās PJD viņa ir piedzīvojusi prieku par jauniešiem, kas dzīvo ticībā Kristum. Šoreiz viņa neplānoja doties, bet Dievs bija ieplānojis kaut ko citu. “Esmu priecīga, ka varēšu piedalīties un, jo īpaši, ka varēšu piedzīvot gatavošanās laiku kā misiju Hondurasā, kur mūs uzņems bīskaps misionārs J. Bonello no Maltas.” Viņasprāt PJD un īpaši tikšanās ar pāvestu palīdz jauniešiem saskatīt Universālo Baznīcu un sajusties kā īstai Dieva ģimenei pasaulē.

LRKB IC
Foto: Pro Sanctitate