Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Baznīcai jābūt pazemīgai un nabadzīgai, jo tajā dzīvo Kristus
25.01.2019 pl. 15:00
Ceturtdien Panamas Svētā Franciska baznīcā pāvests tikās ar bīskapiem no Panamas un citām Centrālamerikas valstīm.

Augsto viesi apsveica Centrālamerikas Bīskapu konferenču apvienības SEDAC prezidents Hozē Luiss Eskobars Alass. 1942. gadā dibinātā institūcija apvieno Panamas, Salvadoras, Kostarikas, Gvatemalas, Hondurasas un Nikaragvas bīskapus. Svētā Franciska baznīca atrodas Panamas vecpilsētā. 

Francisks uzsvēra, ka Baznīcai jābūt pazemīgai un nabadzīgai, jo tajā dzīvo Kristus. Baznīca nevar būt augstprātīga, iedomīga un pašpietiekama. Šodien ir vajadzīga tāda Baznīca, kas nevēlas būt «atkarīga no politikas un lielo varas». Uzrunā pāvests pieminēja svēto Oskaru Romero, Salvadoras arhibīskapu, kura mācība un dzīves piemērs ir iedvesmas avots kristiešu kopienām un bīskapiem. «Daudzi vīrieši un sievietes – priesteri, konsekrētās personas un laji – atdeva savu dzīvību, lai saglabātu dzīvu Baznīcas pravietisko balsi netaisnības, nabadzības padziļināšanas un varas ļaunprātīgās izmantošanas priekšā», teica Svētais tēvs.

1980. gadā nogalinātais arhibīskaps Romero mīlēja Baznīcu kā savu māti, kas viņu dzemdināja ticībā. Viņš bija gans, kas uzticīgi sekoja Kristum. Viņš centās sadzirdēt savas tautas sirds pukstus, centās «saost» tās smaržu. Nebaidīsimies pieskarties cilvēku brūcēm. Īsts gans nevar būt tālu no savas tautas ciešanām. Runājot par Pasaules Jauniešu dienām, pāvests uzsvēra, ka tā ir iespēja iziet pretī mūsdienu jauniešiem, iepazīt viņu realitāti, viņu cerības un vēlmes, atklāt viņu sāpes un ievainojumus. Jaunieši ir Baznīcas nākotne. Viņi ir kā termometrs, kas parāda cik tālu mēs esam kā kopiena un kā sabiedrība, teica pāvests. Viņš aicināja bīskapus būt vienmēr līdzās jauniešiem, neļaut tiem iet nāves kultūras virzienā. Šī kultūra piedāvā laimi, kas patiesībā ir tikai ilūzija, teica pāvests.

Vaticannews.va
Foto: Vatican Media