Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Misiju robežas paplašinās
31.01.2019 pl. 07:57

Jau vairāk kā desmit gadus Jēzus un Marijas Dominikāņu māsas misionāres no Polijas Liepājā organizē un vada rekolekcijas sievietēm, un pirms kāda laika noslēdzās arī pirmās šādas rekolekcijas citā Latvijās reģionā. Savukārt, lai plašāks loks interesentu varētu dzirdēt katehēzes, māsas sākušas tās translēt sociālajā tīklā.

Kā pastāstīja māsa Diāna OP, iepriekšējā gada rudenī pirmais rekolekciju cikls "Sievietes dvēseles noslēpums" notika citā Latvijas pusē - Madonā un Balvos. Sievietēm Madonā tika stāstīts par tēmu "Baiļu katls", bet Balvos – "Sievietes žēlastība". Diāna OP skaidroja, ka šis rekolekciju cikls ir noslēdzies, bet jau 2019. gada pavasarī tiek plānots rīkot otro. Māsa atklāj, ka pēc kāda pārtraukuma, vairāk gan uz pavasara pusi, arī Liepājā atsāksies rekolekcijas sievietēm, un aicināja sekot līdzi informācijai.

Māsa no Jēzus un Marijas Dominikāņu māsu misionāru kongregācijas pastāstīja arī par kādu jauninājumu - katehēžu piesaistīšanu sociālajam tīklam "Facebook": no 2018. gada rudens visiem interesentiem, kuri apgūst "Ticības pamatkursu", bija iespēja šīs katehēzes vērot tiešraidē vai pēc tam sev izdevīgā laikā atkārtojumā. Līdz šim jau notikušas vairākas katehēzes par dažādiem tematiem, piemēram, "Dieva atklāsme", "Trīsvienība", "Pasaules radīšana", "Jēzus un Marijas noslēpums", "Es ticu uz vienu, svētu, katolisku un apustulisku Baznīcu", "Baznīcas sašķelšanās", "Sakramenti" u.c. Arī tiešraides pēc kāda laika atsāksies, bet tie, kuri vēlas noskatīties iepriekšējās, to var izdarīt māsas "Facebook" profilā (Justyna Jaks). 2019. gadā vairākas katehēzes tiks veltītas tēmai par Svēto Misi.