Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Latvijas Konsekrētās dzīves konferencei jauna valde
05.02.2019 pl. 07:38
2. februārī, Sveču dienā, kad tiek atzīmēta Konsekrētās dzīves diena, Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē pulcējās konsekrētie, lai kopā lūgtos, kā arī atjaunotu savus svētsolījumus. Savukārt divas dienas vēlāk, pirmdien, 4. februārī, Rīgā notika Latvijas Konsekrētās dzīves institūtu priekšnieku apvienotās konferences (LKDIPAK) pilnsapulce,

kuras laikā tika ievēlēta organizācijas jaunā valde. Par konferences prezidenti tika ievēleta māsa Hanna Rita Laue OP, par viceprezidentu un padomnieku tēvs Jānis Meļņikovs SJ, bet par padomnieci māsa Emanuēla SJE.

Pilnsapulcē, kas notika jezuītu tēvu rezidencē, piedalījās 13 konsekrētās dzīves kopienu priekšnieki un priekšnieces vai arī to deleģētie pārstāvji. Svēto Misi konsekrēto personu nodomā celebrēja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, iedrošinot konsekrētās māsas un brāļus turpināt sadarboties un kopt garīgu sadraudzību, savstarpēji stiprinot vienam otru un daloties ar ticības izdzīvošanas pieredzi pasaulē, kas līdzinās “pagāniskajai geraziešu zemei”, par kuru tika lasīts dienas evaņģēlijā. (Mk 5, 1-20)

Jaunā valde ir ievēlēta uz nākamajiem trim gadiem. Līdz šim tās sastāvā bija māsa kalpone Inese Ieva Lietaviete, kustības “Pro Sanctitate” māsa Liliane Bertrande un mariāņu tēvs Rinalds Stankēvičs.

Priecājamies par jaunās valdes locekļu sirds atvērtību, pieņemot kalpojumu konsekrētās dzīves Latvijā attīstības labā, un novēlam daudz Svētā Gara gaismas atpazīt ceļus, pa kuriem Dievs vada savu Baznīcu!

LKDIPAK