Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests apmeklē Loreto - "klusuma un lūgšanas oāzi"
25.03.2019 pl. 17:11
25. martā pāvests Francisks apmeklē Loreto sanktuāriju, kas atrodas Adrijas jūras krastā. To apmeklē daudzi svētceļnieki, lai izlūgtu fizisko un garīgo veselību.

«Lai Vissvētākā Jaunava Marija palīdz visiem, it īpaši jauniešiem, veikt miera un brālīguma ceļu, balstoties uz viesmīlības, piedošanas, cieņas pret otru cilvēku un mīlestības, kas ir sevis dāvāšana, pamata» – Kunga pasludināšanas svētkos mikroblogošanas vietnē Twitter raksta pāvests Francisks.

25. martā Svētais tēvs ieradās Loreto, kas ir viena no lielākajām mariāniskajām svētnīcām Itālijā. Katru gadu to apmeklē aptuveni 4 miljoni svētceļnieku. Atgādinām, ka Loreto Dievmāte ir Itālijas Militārās aeronautikas aizbildne. Adrijas jūras piekrastes pilsētā dzīvo vairāk nekā 12 tūkstoši iedzīvotāju, kuri ir pieraduši uzņemt apustuļa Pētera pēctečus. Gadsimtu gaitā Loreto sanktuāriju ir apmeklējuši 12 pāvesti un daudzi svētie, piemēram, Terēze no Lizjē, Maksimiliāns Kolbe, Džanna Beretta Molla, Pjērdžordžo Frassati un citi.

Svētais tēvs Loreto ieradās ar helikopteru. Lidojuma laikā viņš pārlidoja  Amandolas ciematam, svētot iedzīvotājus, kuri cieta nesenajā zemestrīcē. Amandolas sporta laukumā bija sapulcējušies daudzi jaunieši. Ieradies Loreto, Francisks devās uz mariānisko sanktuāriju, lai tā sirdī – Svētās mājas kapelā – vadītu dievkalpojumu. Tajā piedalījās vairāk nekā 10 tūkstoši ticīgo, tostarp UNITALSI organizētā svētceļojuma dalībnieki.

Pēc Svētās Mises pāvests parakstīja spāņu valodā uzrakstīto dokumentu Vivo Cristo, speranza nuestra. Tas ir pagājušajā gadā Vatikānā notikušās Bīskapu sinodes «Jaunieši, ticība, aicinājuma izšķirsana» darba auglis. Dokuments sagatavots Vēstules formātā. Vizītes ietvaros pāvests tikās ar Loreto un apkārtējo ciematu iedzīvotājiem, atgādinot, ka Santa Casa (Svētā māja) ir māja jauniešiem, ģimenēm un slimniekiem. 25. marta pēcpusdienā Francisks atgriezās Vatikānā.

Vaticannews.va
Foto: VaticanMedia