Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Pāvests aicina pievienoties iniciatīvai "24 stundas Kungam"
29.03.2019 pl. 11:49
Šogad "24 stundas Kungam" norisināsies no piektdienas, 29. marta, līdz sestdienai, 30. martam. Par šī gada moto ir izvēlēti vārdi no Jāņa evaņģēlija 8. nodaļas 11. panta: “Arī es tevi nepazudināšu.”

Iniciatīvas ietvaros ikviens tiek aicināts kontemplēt Jēzus vaigu, kas, tā vietā, lai tiesātu, dāvā savu nebeidzamo žēlsirdību un jaunas dzīves žēlastību. Iniciatīvu atklās pāvests Francisks ar gandarīšanas liturģiju Svētā Pētera bazilikā Romā. Tā sāksies pl. 17 pēc Itālijas laika (pl. 18 pēc Latvijas laika).

Franciska aicinājums bīskapiem ir nodrošināt vismaz vienu dievnamu savā diecēzē, kas būtu atvērts visas 24 stundas, piedāvājot adorācijas un grēksūdzes iespēju atnācējiem.

Jau ceturto gadu Radio Marija Latvija piedāvā iespēju kopā izdzīvot šo iniciatīvu. Radio, sākot ar piektdienas pl. 18, kad varēs sekot līdzi Svētajai Misei Rīgas Svētā Franciska baznīcā, piedāvās “lūgšanu piepildītu ēteru 24 stundu garumā, kura laikā varam lūgt Dievam atgriešanās žēlastību paši sev, saviem tuvajiem un ikvienam cilvēkam, lai visi piedzīvojuši Dieva žēlsirdību, mēs varētu iet svētuma ceļu,” norāda radio pārstāvji. 24 stundu programmas ietvaros dažādas kopienas un draudzes piedāvās slavēšanu, Rožukroņa, Krustaceļa lūgšanu, Rūgot asaru dziedājumus, meditācijas, stundu liturģiju un citas lūgšanas. Šai laikā Svētās Terēzes no Bērna Jēzus kapelā, Rīgā, O. Vācieša ielā 6 notiks Vissvētākā Sakramenta adorācija klusumā. “24 stundas Kungam” radio noslēgsies sestdien, 30. martā, pl. 18 ar Svētās Mises translāciju no Saldus Svētā Pētera un Pāvila baznīcas. Ar Radio Marija Latvija detalizētu programmu iniciatīvas laikā var iepazīties šeit.

LRKB IC
Foto: Pixabay.com/Quidec Pacheco