Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Notiks diskusija "Vai viltus ziņas ir aktuālas Baznīcā?"
05.04.2019 pl. 14:16
Priesteri un mācītāji nav tipiskie viedokļu līderi (influenceri). Tomēr sabiedrība Baznīcai uzticas daudz vairāk nekā Saeimai un valdībai. Vietējās Instagram zvaigznes ietekmes ziņā atpaliek no Latvijas populārākajiem garīdzniekiem.

Tādēļ garīdzniekiem ir liela atbildība pārbaudīt – vai patiesībai atbilst sprediķos un citur paustie piemēri no dzīves un atsauces uz notikumiem sabiedrībā. Daži pat saka, ka sprediķa gatavošanā viena roka jātur uz avīzes (lai sajustu cilvēkiem tobrīd svarīgo), bet otra roka uz Bībeles (lai spētu atpazīt patiesību no viltus ziņām).

Sestdien, 6. aprīlī 13:30 – 14:40 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks diskusija “Vai viltus ziņas ir aktuālas Baznīcā?” To rīkos Kristīga dzīvesveida izpētes fonds, kam pieder medijs www.tuvuma.lv. Pasākuma norisei varēs sekot līdzi arī Facebook tiešraidē.

Saruna tiks veltīta melu atpazīšanai sabiedrībā un draudzē, viedokļu līderu atbildībai un iemesliem, kas dažas ziņas padara sensacionāli populāras tradicionālajos medijos, sociālajos tīklos un kristīgajā vidē.

Diskusijā piedalīsies laikraksta "Latvijas Avīze” žurnālists Ģirts Vikmanis, Radio Marija Latvija vadītājs un priesteris Pēteris Skudra, teoloģijas pētnieks Ņikita Andrejevs, draudzes "Kristus Pasaulei" pārstāvis, vēstures skolotājs Pēteris Plakans un draudzes "Prieka vēsts" jauniešu darba vadītājs Dāvids Gleške. Pasākuma vadīs medija "Tuvuma" redaktore Aija Volka.

Lauris Krolis
Foto: Redzet.lv/Aivars Gulbis