Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

LR prezidents Raimonds Vējonis atklāj Latvijas dienas Itālijā. Tiksies arī ar pāvestu
25.04.2019 pl. 10:11
Otrdienas, 23. aprīļa, vakarā Eataly konferenču centrā, Romā, notika diasporas latviešu tikšanās ar Latvijas valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Latvijas dienu Itālijā “Assapora la Lettonia” atklāšana.

Latvijas dienas Itālijā jau trešo reizi organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Itālijā ar mērķi sekmēt Latvijas atpazīstamību Itālijā, palielināt eksporta un investīciju apjomu, kā arī tūristu skaitu no Itālijas.

“Tīklošanās pasākuma” un Latvijas dienu Itālijā atklāšanas laikā klātesošos uzrunāja Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa, Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis un LIAA direktors Andris Ozols.

"Itālija ir īpaši nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris no Latvijas pirmsākumiem līdz mūsdienām, un mēs vēlamies šo sadarbību turpināt", apliecināja Solvita Āboltiņa. Viņa pateicās tautiešiem, kuri atrada iespēju piedalīties Latvijas dienu Itālijā atklāšanā, un uzsvēra: "Jūs esat Latvijas galvenie vēstneši".

Prezidents Raimonds Vējonis, atklājot minētās dienas, norādīja, ka tā būs lieliska iespēja parādīt Latviju, atšķirīgo un kopīgo, un atzina, ka kopīgā mums patiešām ir ļoti daudz. "Vēsturiskajā un valstiskās sadarbības kontekstā vienmēr būsim pateicīgi Itālijai par izšķirīgo atbalstu Latvijas valsts tapšanā pirms simts gadiem," viņš sacīja. "Savukārt mākslas un kultūras kontekstā varam pateikties itāļu meistariem, kas Latvijā ir radījuši izcilas arhitektūras pērles. Viena no tām, Rundāles pils, ir kļuvusi par nozīmīgu kultūras vietu un tūrisma objektu Latvijā. Rīgā vienmēr ir skanējušas itāļu komponistu operas, bet mūsu izcilie mākslinieki bieži vien ir uzstājušies Itālijas opernamos." Runājot par virtuvi, mūsu valsts prezidents atzina, ka itāļu virtuve ir slavena visā pasaulē. Neraugoties uz to, mēs esam uzņēmušies iepazīstināt Itāliju ar Latvijas ēdienu garšām. Iepazīstinot klātesošos ar savas divu dienu ilgās oficiālās vizītes Itālijā plāniem, viņš uzsvēra, ka mums ir jābūvē spēcīgi tilti starp Vidusjūru un Baltijas jūru, tādējādi stiprinot mūsu savstarpējo sadarbību. Raimondu Vējoni vizītē Itālijā pavada Latvijas uzņēmēju delegācija.

LIAA direktors Andris Ozols pauda prieku, ka kopā ar uzņēmēju delegāciju var pavadīt savas valsts prezidentu un parādīt Latviju Itālijai. Iepazīstinājis klātesošos ar Latvijas dienu Itālijā plašo programmu un norādījis uz iniciatīvas svarīgo nozīmi, viņš pauda pārliecību, ka pēc šī vakara, kura gaitā visi varēs baudīt Latvijas ēdienus, itāļi noteikti iemīlēs Latviju.

Valsts prezidenta kanceleja arī informē, ka 25. aprīlī Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze dosies vizītē pie Svētā Krēsla un tiksies ar Viņa Svētību pāvestu Francisku.

Vizītes laikā notiks Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un Ivetas Vējones audience pie Viņa Svētības pāvesta Franciska, kā arī Valsts prezidenta tikšanās ar Svētā Krēsla valsts sekretāru (premjeru) kardinālu Pjetro Parolinu (Pietro Parolin).

Tāpat vizītes laikā Raimonds Vējonis sniegs interviju Svētā Krēsla oficiālajam medijam – Vatikāna radio.

Vaticannews.va/President.lv
Foto: Valsts prezidenta kanceleja