Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests Francisks tiekas ar prezidentu Raimondu Vējoni un Ivetu Vējones kundzi
26.04.2019 pl. 09:15
25. aprīlī Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze apmeklēja Vatikānu. Vizītes laikā notika audience pie Viņa Svētības pāvesta Franciska, kā arī tikšanās ar Svētā Krēsla valsts sekretāru Viņa Eminenci kardinālu Pjetro Parolinu.

Pateicībā par Viņa Svētības aizvadīto vizīti Latvijā pagājušā gada septembrī Valsts prezidents un Iveta Vējones kundze pasniedza īpaši izgatavotu dāvanu: miniatūru vitrāžu “Dievmāte–Terra Mariana patronese”. Dievmātes attēls ir fragments no Rīgas Doma vitrāžas “Madonna ar Jēzus bērnu mandorlā”, kas veidota 19.gadsimta beigās pēc vēlās gotikas kokgriezuma altāru un gleznu parauga. Dievmātes – Māras zemes patroneses tēls simbolizē svētību senajai Māras zemei un mūsdienu Latvijai.

Dāvanu izgatavojusi Mākslas akadēmijas docente, stikla māksliniece Inita Ēmane, savukārt unikālo dāvanas iesaiņojumu no ādas veidojusi māksliniece Ilizane Grīnberga.

Viņa Svētības pāvesta Franciska apustuliskā vizīte Baltijas valstīs norisinājās no 2018. gada 22. līdz 25. septembrim. Tās laikā viņš apmeklēja visas trīs Baltijas valstis. Šī bija otrā Viņa Svētības vizīte Latvijas vēsturē – 1993. gadā Latviju apmeklēja pāvests Jānis Pāvils II.

President.lv
Foto: Valsts prezidenta kanceleja